Vier keer verhuisd, maar uiteindelijk thuisgekomen in Lochristi

Diamanten Julien (84) en Simonne (81): jeugdliefde in de textielfabriek

Julien Servaes (84) en Simonne Plaetinck (81) vierden vorig week hun diamanten huwelijksjubileum op het gemeentehuis van Lochristi. Hij is afkomstig uit Sint-Amandsberg, zij uit Beervelde, en het koppel vond via een aantal omzwervingen naar Gent, Oostakker en opnieuw Gent uiteindelijk zijn thuishaven in Lochristi, waar ze nu al veertien jaar van hun oude dag genieten. Julien en Simona trouwden uiteindelijk met hun jeugdliefde, want ze ontmoetten elkaar voor het eerst op hun 17de en hun 14de. Tijdens het harde werk in de textielfabriek.

Ze werkten samen, maar ze gingen ook graag samen dansen. Op elk feestje waren ze present. De ritmes van de bebop hielden hen niet op hun stoel... iets wat ze lang deden, tot het fysiek te lastig werd. Julien was fabrieksarbeider bij glasbedrijf Meyvaert in Gent gedurende 31 jaar, Simonne was na haar werk in de fabriek 18 jaar poetsvrouw op de Neonatologie in het UZ Gent. Marleen, Carine, Patricia en Chantal, de vier dochters, zorgden voor genoeg werk, waardoor er geen tijd was voor hobby's. Een kraaknet huis en elke dag verse kookkunsten op tafel, dat was de belangrijkste taak van mama Simonne. Door de werkomstandigheden woonden ze in Gent, waar de dochters ook school liepen. Maar de liefde voor dichtbij bracht hen uiteindelijk terug naar Lochristi.

Eens in pensioen ging het wel eens een weekje richting Blankenberge, voor een fikse wandeling en een terrasje mét pannenkoek. Vandaag zie je ze nog op de markt in Lochristi, of samen aan het werk in de tuin. Samen genieten van de kleine dingen die een mens gelukkig maken. En de kinderen en kleinkinderen - Stephanie, Cynthia, Pieter en Robin - helpen waar mogelijk, hoort daar natuurlijk ook bij.


 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio