FOTO. Tien jaar Classics for Specials

Het tienjarig jubileum van ‘Classics for Specials’, een sfeervol muziekfeest voor mensen met een mentale of meervoudige beperking, wordt gevierd in KADE Podiumkunsten met twee concerten op 16 en 21 november en een tentoonstelling over tien jaar Classics for Speials, die woensdagavond werd geopend met een vernissage.

Classics for Specials is een interactief muziekfeest waarbij de leerlingen van de muziekacademie samen met 270 mensen met een beperking muziek maken. Het initiatief ontstond vanuit een samenwerking tussen de Stedelijke Academie voor Muziek Woord en Dans Deinze en Broeder Ebergiste, een groep zorginstellingen in de regio Deinze. Classics for Specials is één intense demonstratie van de verbindende kracht van muziek.

Het is een bijzonder jaar voor Classics for Specials. Niet alleen viert het mooie initiatief een tienjarig jubileum, het project won ook de publieksprijs Zorgverhaal 2018 in het kader van de Dag van de Zorg. Om dit alles te vieren geeft Classics for Specials maar liefst twee concerten: op vrijdag 16 november om 19 u en op woensdag 21 november om 15 u, telkens in Zaal Post van KADE Podiumkunsten in de Kalkhofstraat 25 in Deinze.

Alle festiviteiten zijn gratis. Voor de concerten is reservatie verplicht via nelly.de.decker@fracarita.org.

Meer info: KADE Podiumkunsten, Kalkhofstraat 25, 9800 Deinze, tel. 09 381 96 40, muziekacademie@deinze.be of www.muziekacademiedeinze.be  of www.facebook.com/samwd.deinze.

Nocturne: Samuse

Donderdagavond 15 november kan je de leerlingen van KADE Podiumkunsten ook al aan het werk zien en horen in mudel, Museum van Deinze en de Leiestreek. Het begint om 18 u en de toegang is gratis.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio