Beauty

BV-kapper Jochen Vanhoudt ontwart al jouw haarvragen

ADVIES. Waar komt die gele schijn in mijn haar eigenlijk vandaan?

ADVIES. Waar komt die gele schijn in mijn haar eigenlijk vandaan?

Foto: Shutterstock

Je wil een koele tint in je haar, maar na verloop van tijd sluipt er een gele schijn in. Hoe komt dat? BV-kapper Jochen Vanhoudt kent het antwoord.

Dit probleem komt meestal voor bij haar waar weinig pigment in zit, denk aan mensen met grijze haren of personen die van nature een heel lichte haarkleur hebben. Heb je ontkleurd haar en een koele tint, dan kan er op termijn ook een gele schijn in komen.

Verschillende oorzaken

De grootste oorzaak hiervoor is de luchtvervuiling. Je haar wordt ook geler als je vaak in een rokerige omgeving vertoeft, veel in de keuken staat of dichtbij een fabriek woont. De zon heeft eveneens een negatieve invloed op je haarkleur omdat de straling pigmenten wegvreet. Een voorbeeld om te vergelijken: als je een stoffen zetel in huis plaatst waar zonlicht rechtstreeks op kan schijnen, zal de intensiteit van de oorspronkelijke kleur na verloop van tijd afnemen.

Risico op oververhitting

Nog een andere reden waarom een koele ondertoon op termijn weer warmer overkomt: het verkeerd en heel frequent gebruiken van een steiltang. Als je met te veel hitte werkt, raakt je haar vanbinnen oververhit. Dat heeft pigmentverlies tot gevolg. Stel het toestel nooit warmer in dan 185 graden.

Koeler dankzij zilver

Als je een gele schijn wil voorkomen, is zilvershampoo is je beste vriend. Heb je er snel last van en wil je sterk ontgelen? Laat de shampoo dan vijf minuten inwerken. Mik je op een gewoon, dagdagelijks onderhoud, dan is deze inwerktijd niet nodig. Is een shampoo niet sterk genoeg om het geel in je coupe te neutraliseren? Dan kun je in het kapsalon kiezen voor een krachtigere zilveren spoeling voor een koel eindresultaat.

Corrigeer