CD&V, N-VA en Open Vld vormen nieuwe coalitie in Beersel

CD&V, N-VA en Open Vld vormen nieuwe coalitie in Beersel

Foto: ssj

Beersel -

In Beersel vormen CD&V, N-VA en Open Vld een coalitie voor de komende legislatuur. Dat bevestigt burgemeester Hugo Vandaele (CD&V). Details over het bestuursakkoord en de samenstelling van het nieuwe schepencollege worden toegelicht op een persconferentie van de drie partijen morgen/vrijdag om 13 uur. Beersel werd deze legislatuur bestuurd door CD&V, Open Vld en Groen. In het nieuwe college doet N-VA dus zijn intrede en valt Groen uit de boot.

Op 14 oktober haalde Lijst van de Burgemeester 9 zetels (-1), de N-VA met Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts als lijsttrekker 7 zetels (-1), Groen 5 zetels (+2 in vergelijking met sp.a-Groen in 2012), Open Vld 2 zetels (+1), UF 5 zetels (+1) en Vlaams Belang 1 zetel (+1). Omdat N-VA en Open Vld meteen in blok onderhandelden was er weinig alternatief dan een coalitie van CD&V, N-VA en Open Vld. Omdat LB de grootste partij blijft wordt Hugo Vandaele ongetwijfeld opnieuw burgemeester.

In een reactie bestempelt de lokale Groen-voorzitter Jan Steyaert het nieuw bestuur als “een coalitie van verliezers”. Ondanks het feit dat er in Beersel twee bijkomende zetels te verdelen waren verloren CD&V en N-VA elk een zetel. Open Vld en Open Beersel behielden na hun fusie tot Open Vld weliswaar hun twee zetels maar verloren in vergelijking met 2012 toch een 800-tal stemmen. “Met een vooruitgang van 28 procent kan enkel Groen beschouwd worden als de objectieve winnaar van deze verkiezingen”, aldus Steyaert. Hij begrijpt niet waarom Open Vld niet opteerde voor een voortzetting van het huidige bestuur. Door zich van meet af aan vast te klampen aan N-VA belanden de liberalen volgens Steyaert in een bestuur waar ze numeriek overbodig zijn en derhalve weinig in te brengen zullen hebben.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees