Moreno De Pauw heeft nog altijd de wil om zich te bewijzen in Gentse Zesdaagse

Moreno De Pauw heeft nog altijd de wil om zich te bewijzen in Gentse Zesdaagse

Foto: Marc Van Hecke

De Gentse Zesdaagse beginnen straks aan hun derde avond. Moreno De Pauw wil met zijn ploegmaat Lindsay De Vylder de aanval op de eerste plaatsen inzetten.

Moreno De Pauw en Lindsay De Vylder zetten op de tweede dag van de 78ste Lotto-Zesdaagse Vlaanderen-Gent de inhaalbeweging in. “Lindsay was heel nerveus op de openingsavond en dat gegeven werd versterkt toen de aflossing in de baanronde compleet de mist inging. Gelukkig bleef ik overeind. Met wat tegenslag was mijn zesdaagse daar al gereden”, zegt de Waaslander, die vrijdagavond zal gesteund worden door een 220-tal supporters. “Veel, zo niet alles, heeft te maken met vertrouwen. Ik pepte Lindsay op. Het winnen van de chronorit over de 500m zorgde voor de déclic bij Lindsay. Het rondeverlies in de ploegkoers kwam er nadat we een aflossing misten op een ogenblik dat er fel werd gekoerst. Aan de automatismen moeten we nog werken, maar het betert snel.”

“We gaan vanaf nu voor een foutloos parcours in de tijdritten. Of er een recordverbetering inzit, is zeer de vraag. In de 500m zeker niet, in de baanronde hangt het van details af. Dinsdag liet ik al een mooie tijd optekenen. Vrijdag, als mijn supporters er zijn, het record breken, zou mooi zijn, maar evident is het niet. Na de eerste twee dagen is duidelijk dat drie ploegen er bovenuit steken. De wereldkampioenen Kluge-Reinhardt zullen ook nog wel een hoofdrol opeisen. Het podium wordt moeilijk, maar er kan nog veel gebeuren.”

De Pauw wordt in februari vader en past voor de zesdaagsen in Berlijn en Kopenhagen. In Rotterdam wordt de renner van Sport Vlaanderen-Baloise aan de Nederlander Pim Ligthart gekoppeld.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.