Bryan Boussaer en Martin Mollerup zetten Gentse jongerenzesdaagse op zijn kop

Bryan Boussaer en Martin Mollerup zetten Gentse jongerenzesdaagse op zijn kop

Foto: Marc Van Hecke

Bryan Boussaer en de Deen Martin Mollerup, onwennig in het technische Kuipke, holden de eerste twee dagen achter de feiten aan maar zetten op de derde wedstrijddag de puntjes op de i in de Gentse jongerenzesdaagse AVS Cup U23.

De Denen Oliver Frederiksen en Matias Malmberg (28.245.) verbeterden het vorig jaar door de Britten Ethan Vernon en Will Tidball (28.493.) gevestigde record over de 500m. De Brit Rhys Britton kwam ten val en er wordt gevreesd voor een sleutelbeenbreuk.

In de eerste ploegkoers van de jongerenzesdaagse bleef het windstil tot de eerste spurt zich aandiende. Arne De Groote en Nicolas Wernimont, tweede in de tussenstand, zetten de eerste spurt naar hun hand. Bryan Boussaer en zijn Deense ploegmakker Martin Mollerup vielen aan, maar de Deense leiders reageerden meteen. Kort daarna moesten de Denen opnieuw aan de bak na een aanval van De Groote-Wernimont. Op 25 ronden van het einde wipten Boussaer-Mollerup een tweede keer weg en deze keer bleven de Denen het antwoord schuldig. “De eerste twee dagen was mijn ploegmakker niet goed en dus waren er wat twijfels. We hebben het juiste moment afgewacht en op de juiste moment toegeslagen. Deze ritzege doet deugd, maar er is nog niets beslist”, zegt Boussaer, die vorig triomfeerde met Jules Hesters.

De stand na de derde dag

1. BOUSSAER-Mollerup 31 punten

op 1 ronde

2. Frederiksen-Malmberg 94

3. DE GROOTE-WERNIMONT 46

4. Watson-Bridges 41

5. weispfenning-Dik 33

6. Britton-Tidball 30

7. Ferronato-Cavicchioli 26

8. Birkemose-Fynbo 26

9. Murphy-Ryan 8

op 2 ronden

10. DENS-VAN MULDERS 17

op 3 ronden

11. MEYERS-SNELS 14

op 6 ronden

12. Charlot-Lecamus Lambert 0.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.