Eerste echt Belgische bitcoinautomaat staat in … schoonheidssalon

Eerste echt Belgische bitcoinautomaat staat in … schoonheidssalon

Dit is de eerste bitcoinautomaat van Belgische makelij. Foto: if

Gent -

Vanaf zaterdag kunt u in Gent aan een betaalautomaat cash inruilen voor bitcoin. De drempel naar het “betaalmiddel van de toekomst” wordt laag – toch voor wie de drempel van een schoonheids­salon over durft.

Zaterdag om 13 uur wordt de bitcoinautomaat in het schoonheidsinstituut De Salon, in Dok-Zuid 3 in Gent, actief. Er is een aparte koffiehoek voor ingericht. Je stopt er minimaal 50 euro cash in en in ruil plaatst de machine de tegenwaarde in bitcoin in je digitale portefeuille. Dat kan met een papieren QR-code die je thuis inleest op je computer, ofwel via de smartphone, ofwel met een draadloze betaalkaart.

Er staan in ons land al twee zulke automaten, in Ieper en Sint-Truiden, maar dit is de allereerste van een Belgische firma.

Macht van banken

“Dit proefproject wil de Belg op een laagdrempelige manier doen kennismaken met bitcoin”, zegt Philip Morel van de firma Cryptowaas. “Wij zijn ervan overtuigd dat in de toekomst alleen nog met virtuele munten wordt betaald. Dat is goed, want met bitcoin hang je niet meer af van de macht van de banken.”

In Gent kan je in een twintig winkels en horecazaken betalen met bitcoin. Belgen staan notoir sceptisch tegenover het nieuwe betaalmiddel. Slechts 5 procent beschikt over bitcoins, het op een na laagste aantal in heel Europa.

Op de site www.gentbitcoinstad.be vindt u de adressen waar met bitcoin kan worden betaald.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees