Dit is een exclusief artikel voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >
Corrigeer
Het Nieuwsblad camera closecorrect down facebook gplus nextprevquote share twitter video

Stefaan blijft hoopvol. “Ik reken op de goodwill van de duizenden andere mensen.”ptb

Stefaan speurt naar beeldje van overleden vrouw

Torhout/Veldegem/Ieper

-

Veldegemnaar Stefaan Moeyaert (60) ging donderdag tevergeefs op zoek naar het beeldje van zijn overleden vrouw. Hij schonk het aan de expo 600.000 beeldjes - 600.000 namen in provinciedomein De Palingbeek in Ieper, maar wil het nu graag recupereren.

Een van de duizenden bezoekers aan De Palingbeek was de zestigjarige Stefaan Moeyaert uit Veldegem. Hij is op zoek naar een beeldje dat hij zelf heeft gemaakt (Het Nieuwsblad, woensdag 14 november). “De naam van mijn ondertussen overleden echtgenote staat erop en ik zou dat graag terugvinden. Mijn vrouw was jarenlang directrice van Buso Tordale in Torhout.”

Stefaan plaatste al een oproep op sociale media om het beeldje terug te vinden. “Mijn kunstwerk is makkelijk te herkennen, want de naam van mijn vrouw staat er in grote letters op: Ann Lema.”

Hij speurde donderdagnamiddag een hele tijd rond op de land art-installatie Coming World Remember Me, maar kon dat ene beeldje niet vinden. “Het is zoeken naar een speld in een hooiberg. Of ik hier nu elke dag kom zoeken? Nee. Er komen de volgende dagen wel nog familieleden. Ik reken eigenlijk op de goodwill van de duizenden andere mensen, van wie mogelijk eentje dat beeldje vindt.” (ptb)

Wie het beeldje toevallig in handen krijgt, kan Stefaan contacteren via moeyaert.stef@gmail.com of famo@skynet.be.

Het beste van Enkel voor abonnees