Nicky Degrendele zegt af voor de Gentse Zesdaagse met hersenschudding

Nicky Degrendele zegt af voor de Gentse Zesdaagse. De wereldkam­pioene keirin zou zondag in het Kuipke een recordpoging doen op het baanrecord met vliegende start, maar is niet hersteld van haar val drie weken geleden tijdens de ­Wereldbeker in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines.

Ze trok vorige week naar Aigle om te trainen, maar voelde zich steeds slechter worden. Blijkt dat ze ook een hersenschudding opliep en een week niet mag trainen. Ze zegt ook af voor de Wereldbeker in Berlijn eind deze maand en zal hernemen in de ­Wereldbeker van Londen (van 14 tot 16 december). Degrendele zal zondag wel afzakken naar Gent, waar ze zal worden gehuldigd.

Vandaag komen trouwens de ­vrouwen voor het eerst in actie in het Kuipke. Om 23.30 uur wordt een puntenkoers betwist met twaalf rensters. Naast Jolien D’hoore en Lotte Kopecky is ook de Nederlandse ­wereldkampioene Kirsten Wild van de ­partij. Morgen wordt het omnium betwist.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.