Vrouw ontdekt avond voor trouw duister geheim: “In plaats van mijn geloften, las ik zijn overspelige sms’jes voor”

Vrouw ontdekt avond voor trouw duister geheim: “In plaats van mijn geloften, las ik zijn overspelige sms’jes voor”

Themabeeld Foto: Shutterstock

Een vrouw die op de vooravond van haar huwelijk het verschrikkelijke geheim van haar toekomstige echtgenoot ontdekte, heeft om de Australische website Whimn uitgelegd hoe ze het huwelijk toch liet doorgaan. In plaats van haar geloften, nam ze de tijd om zijn overspelige sms’jes voor te lezen.

“Alex en ik waren al zes jaar samen”, schrijft Casey in het openhartige stuk. “Ik voelde meteen dat hij De Ware was. Onze families waren goed bevriend, onze levens verstrengeld en ik geloofde echt dat we nog lang en gelukkig zouden leven.”

Haar laatste avond als vrijgezel bracht de aanstaande bruid met haar beste vriendinnen door op hotel. Tot plots enkele sms’jes haar wereld deden instorten. “Ik hoorde mijn telefoon zoemen en vroeg iemand om hem even te brengen. ‘Je telefoon draait overuren’, zei een van mijn bruidsmeisjes nog. Maar ditmaal waren het geen gelukwensen of succes-berichtjes.”

Screenshots

Casey trof op haar gsm een reeks screenshots aan, afkomstig van een onbekend nummer. “Ik zou niet met hem trouwen. Jij wel?”, schreef de anonieme afzender erbij. “Het waren screenshots van conversaties tussen mijn toekomstige echtgenoot en een andere vrouw. Hopen screenshots, waaronder selfies van hen samen. Ze was het tegenovergestelde van mij. Ik ben blond en bleek, zij had donker haar en een getinte huid.”

(lees verder onder de foto)

Vrouw ontdekt avond voor trouw duister geheim: “In plaats van mijn geloften, las ik zijn overspelige sms’jes voor”
Themabeeld Foto: Shutterstock

De berichtjes dateerden van maanden geleden tot nauwelijks enkele dagen voordien. “Mijn verstand kon er gewoon niet bij. Er was geen twijfel over de echtheid ervan. Ik wist het gewoon. Plots vielen er allerlei puzzelstukjes in elkaar en realiseerde ik me hoe stom ik geweest was.”

“Dit weekend. Jij en ik. Zorg dat je in vorm bent”, las ze onder andere.

“Je ziet er zo lekker uit. Ik wou dat mijn vriendin nog maar half zo goed in bed was als jij.”

“Ik mis je zo. Ik heb nog nooit zo’n klik met iemand gehad.”

Confrontatie

Casey barstte in tranen uit. Haar vriendinnen vonden dat ze het huwelijk onmiddellijk moest afgelasten, maar zover wilde ze niet gaan. “Ik hield van Alex. Ik wilde met hem trouwen. Ik was te geshockeerd om boos te zijn. Dus belde ik hem niet.”

Uiteindelijk ging ze naar bed. Zonder een oog dicht te doen, bedacht ze een plan. “Ik wilde doorgaan met de trouw zoals gepland, en hem ‘outen’ voor al onze vrienden en familie.”

“Ik liep naar het altaar met lood in mijn schoenen. Hij zag duidelijk dat ik niet de opgewonden vrouw was die hij op de grote dag had verwacht, maar had geen idee van wat hem te wachten stond. Toen haalde ik diep adem. Ik richtte me tot onze ouders en vrienden en vertelde hen de waarheid over Alex.”

Vrouw ontdekt avond voor trouw duister geheim: “In plaats van mijn geloften, las ik zijn overspelige sms’jes voor”
Themabeeld Foto: Shutterstock

Feestje

“‘Er zal vandaag geen huwelijk plaatsvinden’, kondigde ik aan. ‘Alex is blijkbaar niet wie ik dacht dat hij was.’”

“Ik las elk bericht voor dat ik ontvangen had. Bij elk woord zag ik Alex’ gezicht bleker worden. Ik keek hem in tranen aan, maar hij kon geen woord uitbrengen. Hij liep gewoon de kerk uit, met zijn getuige in zijn kielzog. Zijn familie keek geschokt toe.”

“’Ik hou van jullie allemaal en hoe erg dit ook is, ik ben blij dat jullie hier zijn’, sprak ik de gasten toe. ‘Er zal geen trouwreceptie plaatsvinden. In plaats daarvan vieren we vandaag eerlijkheid, ware liefde en je hart volgen - zelfs wanneer het pijn doet.’”

“Er volgde een voorzichtig applaus. Was dit de juiste manier om met de situatie om te gaan? Het was alleszins niet de trouwdag die ik voor ogen had, maar het was een geweldig feestje.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees