Mode

Beyoncé zet haar samenwerking met Topshop stop

Beyoncé zet haar samenwerking met Topshop stop

De Amerikaanse zangeres Beyoncé zet de samenwerking met Topshop stop. Haar bedrijf Parkwood koopt de 50 procent aandelen die Topshop had in haar kledinglijn Ivy Parker terug. De aankoop komt er na beschuldigingen van wangedrag van de ceo van Topshop, maar de aankoop stond naar eigen zeggen al langer gepland.

Ivy Park werd in 2016 gelanceerd in samenwerking met de Arcadia Group, waarvan Philip Green ceo is. “Na onderhandelingen van meer dan een jaar, heeft Parkwood 100 procent van het Ivy Park merk in handen”, bevestigde een woordvoerder van de Arcadia Group aan de Britse krant The Guardian. De bestaande bestellingen zullen wel nog worden uitgevoerd door Topshop.

Sir Philip Green, samen met zijn echtgenote Christina eigenaars van highstreet-modemerken Topshop, Dorothy Perkins en Miss Selfridge, werd in oktober door vijf voormalige werknemers beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag, pesten en racisme. Er werd een dossier opgesteld tegen hem, maar de 66-jarige zakenman ontkent alle beschuldigen. Volgens Jan Shepherdson, de voormalige brand director van Topshop, was Green “een pestkop”.

Het is niet de eerste keer dat de kledinglijn vaan Queen B onder vuur komt te liggen. Kort na de lancering werd de zangeres beschuldigd van uitbuiting. De Sri Lankaanse naaisters van de collectie beweerden dat ze ‘als slaven werden behandeld’. Volgens het kledingmerk was daar niets van aan. “We verwachten dat onze leveranciers onze gedragscodes respecteren en helpen hen om aan deze vereisten te voldoen”, klonk het toen.

Corrigeer

De keuze van de redactie Enkel voor abonnees