Lynn Wesenbeek over diner met Filip: “Daar is toch iets misgelopen, in die familie”

Lynn Wesenbeek (56) was vier jaar lang het gezicht van Royalty en mocht in die tijd koning Albert en koningin Paolo geregeld volgen op staatsreizen. Maar vooral met onze huidige koning Filip had ze toch een speciale band, verklapte ze vanochtend op radiozender Joe.

“Ik herinner mij, op een gegeven moment in Egypte, februari 1999 in het Winter Palace in Luxor. Ik stond onder de douche en kreeg plots telefoon van één van de adviseurs van de toen nog kroonprins Filip. Die adviseur vroeg me of ik naar beneden kon komen omdat de kroonprins me graag wou spreken. Dus ging ik met mijn half nat haar naar beneden en toen vroeg koning Filip om samen te eten. We hebben dan samen met ons twee gegeten en dat is me altijd bijgebleven. Ook omdat je dan echt de mens achter de publieke figuur leert kennen”, vertelt Lynn.

Lynn heeft sindsdien echt sympathie gekregen voor hem. Zij vindt dat we allemaal het product zijn van onze opvoeding. “Ze zijn heel eenzaam geweest, onze koningskinderen. Dat bleek tijdens het gesprek ook wel, dat daar toch iets misgelopen is in die familie”, gaat Lynn verder.

Het gesprek van Lynn en koning Filip had duidelijk een indruk nagelaten op onze koning. Achteraf, voor een andere gelegenheid in de koninklijke serres, kwam koning Filip speciaal naar Lynn toe om te zeggen dat hij het gesprek met haar geapprecieerd heeft. “Sindsdien was onze band zeer goed”, besluit Lynn.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees