“Dronken” student gooit katje uit het raam in Kortrijk, maar meldt zichzelf: “Hij schaamt zich enorm”

“Dronken” man gooit katje uit het raam in Kortrijk: “Hij schaamt zich enorm”

Kortrijk / Zwevegem -

Dierenasiel De Leiestreek in het West-Vlaamse Zwevegem verspreidde vrijdag onrustwekkende beelden op Facebook van een “dronken” man die een kat enkele meters naar beneden gooit uit het raam. De beelden werden vlakbij de KU Leuven Campus Kulak Kortrijk gemaakt, waar enkele studenten getuige waren van het schokkende incident. Het asiel vraagt om meer informatie en ontdekte ook enkele “oude verwondingen” bij de kat. De man in de video heeft zijn identiteit ondertussen bekendgemaakt.

Het gewonde dier werd donderdagavond naar het asiel gebracht en ”raakte niet levensbedreigend gewond”, zegt de woordvoerder van Politiezone VLAS. Intussen heeft de man die de kat liet vallen zich gemeld bij het asiel en de politie. “Hij schaamt zich enorm en wil graag een gesprek voeren met ons”, aldus het dierenasiel, die ook de dienst Dierenwelzijn contacteerde. “We willen geen heksenjacht voeren. We zijn zelf allemaal wel al eens dronken geweest, maar hebben nog nooit een kat door het raam gegooid.”

Het dierenasiel in Zwevegem bespreekt vrijdag met de politie en Dierenwelzijn wat ze kunnen en moeten ondernemen, maar heeft voorlopig nog geen klacht ingediend. Volgens de politie zal er een proces-verbaal over de feiten worden opgesteld en is de kat vanuit het asiel meegenomen door het departement Leefmilieu.

De medewerkers van Dierenasiel De Leiestreek juichen een gesprek met de dader toe, dat vinden ze belangrijk. “Hij lijkt oprecht als hij zegt dat hij zich wil excuseren en zich schaamt”, klinkt het nog. “We willen gerust samenzitten en we willen nogmaals beklemtonen dat hij zichzelf heeft gemeld.”

Wat de man boven het hoofd hangt, mocht er toch een klacht tegen hem worden ingediend, is onduidelijk en zal door een rechter moeten worden beslist. “Een werkstraf is bijvoorbeeld mogelijk, misschien zelfs hier in het asiel”, aldus Dierenasiel De Leiestreek. Het Kulak betreurt de feiten en keurt die af. “We weten wie de betrokken personen zijn en gaan nu intern iets ondernemen”, zegt woordvoerder Petra Huyst. “Ze komen alvast niet uit een zorgrichting.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees