Verdachte dubbele kotmoord in Kortrijk sloeg eerder toe: vrouw uitgekleed, gefolterd en vernederd

Verdachte dubbele kotmoord in Kortrijk sloeg eerder toe: vrouw uitgekleed, gefolterd en vernederd

Foto: *

Kortrijk - De 20-jarige Afghaan die al anderhalve maand in de cel zit voor een dubbele moord in een Kortrijks studentenhuis moet maandag voor de rechter verschijnen voor twee zaken van mishandeling. Een van zijn slachtoffers werd daarbij uitgekleed en de haren afgeknipt. Opmerkelijk: het jongste geval van mishandeling dateert van begin augustus, amper twee maanden voor de kotmoorden.

De 20-jarige Mohammed Musawi is dus geen onbekende voor het ­gerecht, zoals tot dusver werd aangenomen. Maandag moet hij zich samen met twee landgenoten verantwoorden voor twee ­gevallen van mishandeling, waarvan het jongste geval dateert van begin augustus, amper twee maanden voor de dubbele moord in het studentenhuis in het centrum van Kortrijk.

Het drietal zou toen ernstige bedreigingen hebben geuit tegen een man, waarbij werd gedreigd zijn keel door te snijden. Het slachtoffer werd zwaar onder druk gezet om zich niet meer in het Kortrijkse te laten zien. Hij werd afgetroefd, wat blijkt uit de ­beschuldiging van slagen en verwondingen.

De eerste mishandeling speelde zich in februari af. Volgens het gerechtelijk dossier kleedden de drie een vrouwelijk slachtoffer uit en werden haar haren afgeknipt. De vrouw moest daarop onder dwang alcohol drinken en pikante ­pepers en nog een pil ­inslikken. Naast deze mensonterende behandeling zou het slachtoffer daarna nog een tijdlang gevangen zijn ­gezet, maar die beschuldiging is uiteindelijk niet weerhouden.

De advocaat van Musawi, meester Bruno Soenen, wilde niet reageren op beide rechtszaken waarin zijn cliënt is betrokken.

Musawi verbaasde deze week de speurders in het onderzoek naar de dubbele moord in studentenhuis Vlaskot door te verklaren dat hij onschuldig is. Het gaat om zijn eerste verklaring sinds zijn arrestatie anderhalve maand geleden. Zijn versie is dat zijn beste vriend Nessar Jamshidi (18) de ex-vriendin van Musawi – Youlia ­Soboleva (19) – om het ­leven bracht. Net op dat moment zou Musawi in het kot zijn aangekomen. Jamshidi zou hem hebben aangevallen met een mes. In de schermutseling die volgde, stak Musawi zijn vriend neer, maar dat was volgens hem louter uit zelfverdediging.

Maar het gerecht hecht geen geloof aan deze uitleg. “De piste dat Jamshidi het meisje doodde, klopt niet met de vaststellingen van onze ­experts”, aldus woordvoerder Tom Janssens. Volgens de speurders heeft zich in het kot een passioneel drama afgespeeld waarbij Musawi zijn ex-liefje en zijn vriend – die ook korte tijd een relatie met het meisje had –heeft gedood.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees