Bryan Boussaer blijft ook na dag vier op kop in Gentse Toekomstzesdaagse

Bryan Boussaer blijft ook na dag vier op kop in Gentse Toekomstzesdaagse

Foto: Marc Van Hecke

Bryan Boussaer en zijn Deense ploegmakker Martin Mollerup hielden stand in de vierde rit van de AVS Cup U23, de Gentse Toekomstzesdaagse.

In het wedstrijdbegin deelden de leiders prikjes uit. “De aanval blijft de beste verdediging”, zegt Boussaer, die opnieuw indruk maakte. “In de finale werden we bestookt door de Denen Frederiksen-Malmberg en de Britten Watson-Bridges, maar we konden ze redelijk snel tot de orde roepen. In de spurten mengen we ons niet. Willen we deze zesdaagse winnen, dan moeten we de winstronde vasthouden.”

Een valpartij van Tuur Dens, na een mislukte aflossing met Brent Van Mulders, zorgde voor wat opschudding, maar Dens kon zijn weg verder zetten. De Britten Watson-Bridges, die vier van de vijf spurten wonnen, schreven de rit op hun naam.

In het heetste van de strijd verloren Arne De Groote en Nicolas Wernimont een ronde. Ze zakken naar de achtste plaats in het klassement.

De stand na de vierde dag

1. BOUSSAER-Mollerup 52 punten

op 1 ronde

2. Frederiksen-Malmberg 138

3. Watson-Bridges 84

4. Weispfenning-Dik 53

5. Birkemose-Fynbo 36

6. Ferronato-Cavicchioli 33

7. Murphy-Ryan 8

op 2 ronden

8. DE GROOTE-WERNIMONT 60

9. DENS-VAN MULDERS 35

op 6 ronden

10. MEYERS-SNELS 23

op 10 ronden

11. Charlot-Lecamus Lambert 0.

De Britten Britton-Tidball verschenen na de zware val van Britton niet meer aan de start.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.