Froome onthult hoe lang hij nog zal koersen en wat hij na zijn carrière wil doen

Froome onthult hoe lang hij nog zal koersen en wat hij na zijn carrière wil doen

Foto: Photo News

Viervoudig Tourwinnaar Chris Froome, 33 intussen, heeft aan de Italiaanse sportkrant La Gazetta dello Sport onthult hoe lang hij zichzelf nog ziet koersen. De Brit hoopt om nog vijf jaar in het profpeloton te rijden. Dan zal hij 38 jaar zijn. Tenminste, op voorwaarde dat hij op hoog niveau kan blijven presteren. Hij vertelde ook dat hij na zijn pensioen niet uit het wielermilieu wil verdwijnen.

38 jaar. Dat is volgens Chris Froome zelf de leeftijd waarop hij vermoedelijk zijn fiets aan de haak zal hangen. Dat vertelde hij aan de gerenommeerde Italiaanse sportkrant La Gazetta dello Sport. De viervoudige Tourwinnaar is 33 intussen, wat wil zeggen dat hij nog minstens vijf jaar zal doorgaan. Tenminste, op één voorwaarde: dat hij in die tijd op hoog niveau blijft presteren. Lees: meedoen voor de eindzeges in de grote rondes. “Ik ben overtuigd dat ik nog kan blijven gaan voor vijf jaar”, klinkt hij. Bovendien vertelde de Brit dat hij na zijn pensioen in de wielersport wil blijven. Hij overweegt om plaats te nemen in de volgwagen als ploegleider of jonge talenten te begeleiden.

De viervoudige Tourwinnaar steekt ook niet onder stoelen of banken dat hij absoluut die vijfde eindzege in de Ronde van Frankrijk. Maar zijn programma is naar eigen zeggen ook nog een groot vraagteken voor Froome zelf. “Het is nog niet beslist of ik nu de Tour of de Giro rijdt. Ik moet nog eens rond de tafel gaan zitten met de ploeg.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.