Wat leerde 4de dag in ‘t Kuipke? Spankracht blijft groot, maar Keisse moet hopen op beterschap bij Viviani

Wat leerde 4de dag in ‘t Kuipke? Spankracht blijft groot, maar Keisse moet hopen op beterschap bij Viviani

Foto: Marc Van Hecke

Keisse-Viviani en De Ketele-Ghys moeten nauwelijks iets onderdoen voor elkaar. Of Keisse de steken kan blijven oprapen die Viviani achterlaat, is zeer de vraag. In de chronoritten zijn Kenny en Robbe sneller en vangen ze meer punten. Dat is verrassend aangezien de Italiaan tot de snelste renners van het wielerpeloton behoort.

LEES OOK. Iljo Keisse zet zijn Kuipke opnieuw op stelten en begint als leider aan slotweekend in Zesdaagse van Gent

De aflossingen zijn bij Iljo en Elia zelden perfect, te vaak moeten gaten dichtgereden worden die hadden kunnen vermeden worden. Vindt Viviani zijn beste benen terug, dan behoort een zevende succes tot de mogelijkheden voor Keisse. Keisse-Viviani en De Ketele-Ghys moeten in elk nummer aan de bak. Punten pakken, is de rode draad doorheen de zesdaagse. De Buyst-Van Der Sande onderschat je beter niet. Jasper weet hoe je een zesdaagse kunt winnen.

De Duitsers zijn onvoorspelbaar. Vrijdag vuurden ze een salvo aan aanvallen af. Kluge streelt de pedalen, Reinhardt valt zelden uit de toon. En dan die Hollanders nog. Geslepen vossen zijn het met een pak ervaring op de teller. De scherpe rivaliteit onder de Belgen straften ze al eerder af. Debutant Jules Hesters is met Otto Vergaerde de revelatie. Na een bikkelharde ploegkoers kregen ze een paar draaien rond de oren. Leren kost geld. Vanavond drukt een volgepakt Kuipke zijn Vlaamse helden aan de borst. De traditie wil dat je op zaterdag de zesdaagse niet wint, maar wel kan verliezen.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.