IVAGO vraagt respect voor medewerkers

Nieuwe loge voor parkwachters recyclagepark Stapsteenweg

Destelbergen - De parkwachters van het recyclagepark aan de Stapsteenweg in Destelbergen genieten vanaf vandaag van wat meer comfort op hun werkplek. Naar aanleiding van de week van de afvalophaler en recyclageparkwachter werd zaterdagmorgen hun nieuwe personeelsloge in gebruik genomen, met een ruime keuken, een administratieve ruimte, twee afzonderlijke douche- en omkleedruimtes en twee toiletten. "Hun oude onderdak was aan vernieuwing toe. Een en ander heeft ook tot een herschikking van het recyclagepark geleid", zegt Koen Van Caimere van IVAGO.

De nieuwe en ruime personeelsloge kreeg een plek aan de zijkant van het terrein aan de Stapsteenweg, waardoor de circulatie binnen het park een stuk vlotter kan verlopen, niet onbelangrijk op drukke dagen. Er is ook een nieuwe personeelsparking voorzien aan de ingang. Het zogenaamde 'Recupelhuisje' waar elektrische apparaten kunnen gedumpt worden, krijgt binnenkort ook een nieuwe plek. De elektrische voorzieningen zijn uitgebreid waardoor er ook camerabewaking is op plaatsen die tot nu toe lletterlijk buiten het zicht bleven. Tenslotte werden er ook enkele nieuwe klinkerpaden aangelegd, alles samen goed voor 50 000 euro investeringen. "We bereiden ook nog de aanschaffing van elektronische lichtschermen voor, waarop openingsuren en sensibilisatieboodschappen zullen worden gecommuniceerd", klinkt het. 

Ook algemeen directeur van IVAGO, Didier Naessens, kwam zaterdagochtend een kijkje nemen naar het nieuwe onderkomen van de medewerkers, net als eerste ondervoorzitter en schepen van Leefmilieu en Afvalbeleid in Destelbergen, Elsie Sierens (Open VLD). "Recyclageparkwachters: ze verdienen ieders waardering en respect, want hun job is niet altijd zo eenvoudig. Af en toe ontstaat er al eens irritatie in de soms lange wachtrijen. Iedereen die iets aanlevert is gehaast, en krijgt al eens aanwijzingen van de wachters die het allemaal netjes onder controle moeten houden. Het respect is soms ver zoek, terwijl dit een beroep is waar je alleen maar bewondering kan voor hebben", aldus Sierens, die over zes weken de nieuwe burgemeester van Destelbergen wordt. 

Voor de vroege bezoekers was er bij de feestelijke gelegenheid keuze uit vier soorten warme wafels met verse toppings. Iets waarvoor de meeste klanten een ommetje maakten en hun zaterdagse haast even opzijschoven. 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio