Pure slapstick: spekgladde loopstrook zorgt voor ongeziene chaos bij vrouwen in Tabor

Pure slapstick: spekgladde loopstrook zorgt voor ongeziene chaos bij vrouwen in Tabor

Een korte helling van nauwelijks drie meter. Meer was er niet nodig om in de Wereldbekermanche bij de vrouwen in Tabor voor een ongeziene chaos te zorgen. Door een dun modderlaagje was de bewuste loopstrook bergop veranderd in een spekgladde glibberpartij waardoor sommige rensters tot drie keer toe wegschoven en met alle moeite van de wereld boven geraakten.

Vooral in de tweede ronde draaide de passage op de schuine kant uit op een pure slapstick. Door de dooi was de strook zo glibberig als bruine zeep. De eerste vier konden makkelijk naar boven rijden, maar daarachter was het pure chaos. Rensters zochten naar een beetje grip, schoven elkaar onderuit en verloren kostbare tijd. Nikki Brammeier en Eva Lechner hadden veruit het meeste moeite van allemaal. De twee moesten voet aan grond zetten en konden nadien met veel schuifwerk boven geraken. De Italiaanse kampioene schoof tot drie keer toe terug naar beneden en gooide zelfs van woede haar fiets weg. Pas na een tiental seconden glijden raakte ze dan toch boven, maar de kop van de wedstrijd zag ze nooit meer terug.

Ook bij de mannen zorgde de strook voor heel wat problemen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.