Pure reclame voor snooker: sensationele O’Sullivan naar finale Northern Ireland Open na helse strijd met Selby

Pure reclame voor snooker: sensationele O’Sullivan naar finale Northern Ireland Open na helse strijd met Selby

Foto: AFP

Ronnie O’Sullivan speelt zondag de finale van de Northern Ireland Open tegen Judd Trump. De Engelsman was zaterdag in zijn halve finale met 6-5 te sterk voor ’s werelds nummer één Mark Selby na een thriller van formaat.

Vooraf wreven de snookerfans zich al in de handen voor de clash tussen misschien wel de twee beste snookerspelers van het moment. En de fans kregen waar voor hun geld. Dankzij drie ‘century’ breaks van 135, 114 en 112 liep O’Sullivan 5-3 uit...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

… maar toen kwam de beruchte vechtlust van Selby opnieuw boven. De Engelsman knokte zich (ondanks pech bij een pot op blauw) terug naar 5-5.

 

 

 

 

Een beslissend frame moest de beslissing brengen voor deze onwaarschijnlijke pot snooker. Selby kwam tot 68 punten maar liet dan de kans aan O’Sullivan om terug te komen door hem met wat geluk te snookeren. ‘The Rocket’ deed dat ook maar had daarvoor ook wat geluk nodig. De Engelsman won het frame uiteindelijk met twee punten verschil: 68-70.

 

 

Nu wacht dus de in bloedvorm verkerende Judd Trump. “Hij scoort ballen van overal, als hij begint dan is het moeilijk om nog aan tafel te komen. Ik breng men valhelm best mee!”, lachtte O’Sullivan.

 

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.