Vincent Kompany niet op laatste training voor clash met Zwitserland: worden dit de elf Rode Duivels?

Vincent Kompany niet op laatste training voor clash met Zwitserland: worden dit de elf Rode Duivels?

Foto: Photo News

Bondscoach Roberto Martinez blijft de geheimzinnige spelen. Nadat hij eerder deze week al mist spoot over Carrasco en Lukaku, bleek op de laatste training in de Swissporena in Luzern Kompany te ontbreken.

LEES OOK. Afhaken van Romelu Lukaku streep door de rekening van bondscoach Roberto Martinez “Tot het laatste moment geprobeerd”

Een kwartier voordien had Martinez daar niets over gezegd. De medische staf van de voetbalbond noemde de afwezigheid van Kompany “niet ernstig”. Later kwam het goede nieuws dat Kompany beschikbaar zal zijn voor de wedstrijd tegen Zwitserland.

De basiself kan er als volgt uitzien: Courtois, Alderweireld, Kompany, Boyata; Meunier, Witsel, Tielemans, T. Hazard; Mertens, Batshuayi, E. Hazard.

Bij minstens een gelijkspel in Luzern zijn de troepen van Roberto Martinez zondagavond altijd zeker van de kwalificatie voor de Final Four, die volgend jaar gespeeld wordt. Ook bij een nipte nederlaag met één doelpunt verschil en minstens twee gemaakte goals is de kwalificatie een feit, na de 2-1 zege van vorige maand tegen de Zwitsers in Brussel. Zwitserland heeft momenteel in de stand drie punten minder.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

UEFA Nations League Divisie A - Groep 2

Vorige speeldag

Speeldag 6

GS W V G DS P
1 Zwitserland 4 3 1 0 14/5 9
2 België 4 3 1 0 9/6 9
3 IJsland 4 0 4 0 1/13 0