Kenny De Ketele en Robbe Ghys beginnen als leiders aan slotdag van Zesdaagse van Gent

Kenny De Ketele en Robbe Ghys beginnen als leiders aan slotdag van Zesdaagse van Gent

Foto: Marc Van Hecke

Gent -

Kenny De Ketele en Robbe Ghys gaan als leiders de vijfde nacht van de 78e Zesdaagse van Gent in. Zij hebben 304 punten achter hun naam staan.

In dezelfde ronde volgen het Belgisch-Italiaanse duo Keisse/Viviani (301 punten). Op één ronde staan De Buyst/Van der Sande (283 punten), de Captains of Cycling blijven zo te duchten podiumklanten. Ze lonken naar een bonusronde en kunnen de afsluitende ploegkoers in de nulronde aanvatten. Wie weet, als twee honden vechten voor een been. Als vierde volgt het Nederlandse koppel Havik/Stroetinga (214). De Duitsers Kluge/Reinhardt (200 punten) staan als vijfde geklasseerd. De twee duo’s verloren zaterdag terrein en zullen moeten knokken om nog in de prijzen te vallen.

De rest volgt op vijf en meer ronden en zijn uitgeteld voor de eindzege. Recordkoning Moreno De Pauw verloor deze week van zijn pluimen. De voorbije jaren was Moreno, toen met Kenny De Ketele, de ongekroonde koning van de korte chronoritten. Zaterdag wonnen de Nederlanders Havik-Stroetinga voor de Italianen Lamon-Scartezzini.

LEES OOK (N+). Vorig jaar nog de grote held, maar nu rijdt Moreno De Pauw in de schaduw: “Ik weet wat ik kan en zal terugknokken”

Youngster Fabio Van Den Bossche plukte zijn eerste bloemen in ‘t Kuipke na het winnen van de puntenkoers. De pas 18-jarige kan terugblikken op een schitterend debuut. Iets wat ook geldt voor Jules Hesters, die andere debutant.

Bryan Boussaer kan een tweede jaar op rij de AVS Cup U23 winnen. De Ertveldenaar en de Deen Martin Mollerup, die aarzelend begon, maar zich goed herpakte, beginnen met een ronde voorsprong aan de slotrit.

Zondag om 17u30 valt het doek over deze 78e editie. Meteen kennen we dan de opvolgers van het duo Kenny De Ketele/Moreno De Pauw.

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden