NBA. Grootste uitzege ooit voor Toronto, Golden State en LA Lakers gaan onderuit

De Golden State Warriors hebben zaterdagavond hun vijfde nederlaag van het seizoen geleden in de NBA. De titelverdediger uit Californië verloor met 112-109 in Dallas. Ook LeBron James en zijn LA Lakers gingen vannacht onderuit. De Chicago Bulls kregen in eigen huis een pandoering van Toronto Raptors, dat nog eens kon winnen na drie opeenvolgende nederlagen. De Canadezen haalden het met 83-122, de grootste uitzege in de clubhistorie. Bij de Charlotte Hornets maakte Kemba Walker indruk met maar liefsr 60 punten. Het volstond echter niet voor de zege tegen Philadelphia 76ers.

In afwezigheid van de nog steeds geblesseerde Stephen Curry nam Kevin Durant opnieuw het voortouw bij de Warriors. Hij scoorde 32 punten, goed voor de titel van topschutter maar het volstond niet voor de zege. Bij de thuisploeg waren de Sloveen Luka Doncic (24 ptn) en Harrison Barnes (23 ptn) goed bij schot.

Golden State blijft ondanks deze tweede nederlaag op rij (na eerder verlies in Houston) aan de leiding in de Western Conference met twaalf zeges uit zeventien matchen.

LeBron James en zijn LA Lakers weten na vier overwinningen op rij ook weer wat verliezen betekent. In Florida gingen ze met 130-117 onderuit tegen Orlando. Vooral de Montenegrijn Nikola Vucevic (36 ptn, 13 rebounds) deed de bezoekers pijn. James kwam tot 22 punten en volgde het laatste kwart vanop de bank.

Met acht zeges en zeven nederlagen delen de Lakers de achtste plaats in het westen met Houston. De Rockets klopten, onder aanvoering van James Harden (34 ptn, 8 assists), Sacramento met 132-112.

In de Eastern Conference schitterde Kemba Walker in de partij tussen zijn Charlotte Hornets en de bezoekende Philadelphia 76ers. De 28-jarige Walker maakte liefst 60 punten, een persoonlijk record, maar toch trok hij met zijn ploeg aan het kortste eind. De Sixers pakten de zege in het Spectrum Center van de Hornets na een verlenging met 119-122. Joel Embiid (33 ptn, 11 rbs) en Ben Simmons (23 ptn, 11 rbs, 9 ass) leidden Philadelphia naar de elfde zege van het seizoen (zeven nederlagen).

Toronto, de nummer 1 in het oosten, maakte op bezoek bij de Chicago Bulls een einde aan een reeks van drie nederlagen op rij. De Raptors, bij wie geen enkele speler de kaap van twintig punten rondde, haalden het met 83-122. Met dertien zeges en vier nederlagen (.765) doet geen enkele NBA-ploeg voorlopig beter dan het team uit Canada.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.