Rickaert rijdt verder in Zesdaagse van Gent ondanks scheurtje in de nier: “Microscopisch klein”

Rickaert rijdt verder in Zesdaagse van Gent ondanks scheurtje in de nier: “Microscopisch klein”

Foto: GEERT TRESIGNIE

Jonas Rickaert werd gisteren na de ploegkoers afgevoerd naar het ziekenhuis. De renner van Topsport Vlaanderen, die een duo vormt met Stijn Steels, viel donderdag na een contact met de Italiaan Francesco Lamon en bezeerde zijn ribben. Maar Rickaert verbeet de pijn. Tot hij gisteren na de eerste ploegkoers bloed plaste. Daarom werd er geen risico genomen en ging hij naar het ziekenhuis. Daar bleek dat hij bij zijn val ook een scheurtje in de nier heeft opgelopen.

LEES OOK. Kenny De Ketele en Robbe Ghys beginnen als leiders aan slotdag van Zesdaagse van Gent

Het team werd gisteren geneutraliseerd, al werkte Steels wel de individuele nummers af. Vandaag op de slot dag is Rickaert er wel weer bij. De trainingsmakker van Yves Lampaert bij De Melkerie kreeg groen licht van de dokters omdat er geen gevaar is.

Straffe kerels, die pistiers. Want ook Kenny De Ketele rijdt rond met vier gebroken ribben na een val twee weken geleden in de Wereldbeker.

Jonas Rickaert en Stijn Steels maakten een goede beurt in ‘t Kuipke nadat ze eerder aarzelend waren begonnen. “Op de openingsdag was er een communicatiefout met de mekaniekers. Ik geraakte niet weg uit het peloton met het te kleine verzet (50x16). Dat ik een viertal onderdelen kon winnen, is mooi meegenomen. Stijn reed erg sterk en daar ben ik blij om. De val op donderdag was vervelend, maar echt veel hinder ondervond ik er niet van. Schaafwonden aan de arm zijn een blijvende herinnering aan deze editie. De pijn aan de gekneusde ribben verbeet ik. Toen ik naar de dopingcontrole moest, plaste ik zwarte urine en dat baarde zorgen. Na contact met ploegarts Ann Konings werd beslist om me in de kliniek te laten onderzoeken. Daar werd een miscroscopisch klein scheurtje in de nier vastgesteld”, vertelde Jonas kort nadat hij de chronorit over 500m afwerkte. “Verder rijden, is geen probleem.”

“Nu gaat de fiets voor een tiental dagen aan de kant. Dit was een zware zesdaagse. De vermoeidheid laat zich gevoelen. Daarna snijden we bij Corendon-Circus, de ploeg van Mathieu Van Der Poel, een nieuw hoofdstuk aan. “Over mijn programma weet ik nog niet veel, maar dat zal wel besproken worden tijdens de eerste ploegstage.”

LEES OOK (N+). Vorig jaar nog de grote held, maar nu rijdt Moreno De Pauw in de schaduw: “Ik weet wat ik kan en zal terugknokken”

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden