Jo Vandeurzen zal na politiek afscheid uittredingsvergoeding van 136.000 euro opnemen

Jo Vandeurzen zal na politiek afscheid uittredingsvergoeding van 136.000 euro opnemen

Foto: ISOPIX

Brussel -

Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen zal na de verkiezingen van mei zijn uittredingsvergoeding opnemen. Dat bevestigde hij zondag in De Zevende Dag (één). Door zijn lange loopbaan loopt dat bedrag behoorlijk op - 136.000 euro volgens de VRT. De uittredingsvergoeding moet volgens Vandeurzen zijn overstap naar een nieuwe professionele loopbaan vergemakkelijken.

Dat Jo Vandeurzen nu aankondigt dat hij met de politiek wil stoppen en op 26 mei geen lijsttrekker zal zijn, heeft te maken met het feit dat de komende weken zeer belangrijk zijn voor lijstvorming. De oud-minister en partijvoorzitter laat het aan CD&V over om te bepalen op welke plaats hij bij de parlementsverkiezingen zal staan. “Ik ga doen wat de partij mij vraagt”, stelde hij. Maar als hij verkozen wordt, zal hij wellicht niet zetelen, kan afgeleid worden uit zijn verklaring dat hij zijn uittredingsvergoeding wil opnemen.

Vandeurzen vindt ook dat hij carrière heeft kunnen maken met een eigen stijl, voor sommigen ‘te soft’, zonder oneliners. “Het is niet de waan van de dag die alles moet bepalen”, aldus de CD&V-minister.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees