Britten Bridges-Watson snoepen overmoedige Bryan Boussaer en Martin Mollerup eindzege af in AVS Cup U23

Bryan Boussaer, die vorig jaar met Jules Hesters, liet op de slotdag de eindzege van de zesdaagse van Gent bij de U23 door de vingers glippen. De Britten Zach Bridges en Sam Watson moesten rondenlang knokken voor de belangrijke rondewinst, maar ze slaagden in hun opzet. De twee Britten pakten zo de eindzege.

Nicolas Wernimont en Arne De Groote, de geen bedreiging vormden voor de leiders, versierden vroeg in de slotrit van de AVS Cup U23 een winstronde. Bryan Boussaer en de Deen Martin Mollerup moesten een eerste keer aan de bak toen de Duitsers Weispfenning-Dik voor de aanval kozen. Kort daarna waagden Bridges-Watson hun kans, maar ook nu pareerden de gele truidragers met overtuiging de aanval. Een gebundelde actie van de Ieren Murphy-Ryan en de Duitsers Weispfenning-Dik werd met de glimlach geneutraliseerd. Om een meerwaarde extra in de verf te zetten, kozen Boussaer-Mollerup voor de aanval, maar ze werden meteen tot de orde geroepen. Die jeugdige overmoed brak ze kort daarop zuur op. Bridges-Watson versierden moeizaam een halve ronde voorsprong, maar zetten door. Boussaer-Mollerup reageerden, maar kregen het gat niet dicht. De Britten, die een duidelijke puntenvoorsprong hebben, namen de koppositie over. Diep in de finale deden Weispfenning-Dik een gooi naar de eindzege, maar de Britten waakten. Op 13 ronden van het einde gooiden de Denen Frederiksen-Malmberg hun troeven op tafel, maar de Britten plooiden niet.

“Dat De Groote-Wernimont een ronde namen was geen probleem. Een paar keer konden we aanvallen afslaan. We kozen zelf voor de aanval, maar ik ging niet voluit en reed meer op reserve. Die inspanning was niet het probleem. Mijn ploegmakker was niet echt in orde en dus verloren we steeds meer terrein. Deze zesdaagse verliezen, mijn laatste bij de jongeren in Gent, zorgt voor enorm veel ontgoocheling. Zonder pretentie mag ik zeggen dat ik samen met de Deen Frederiksen tot de beste renners op de piste behoorde. Laat me in Gent met Fabio Van Den Bossche rijden, die nu bij de profs debuteerde, en we wonnen met ronden voorsprong. Morgen is het mijn verjaardag en dat wordt niet echt een feest”, stelde Bryan Boussaer, die met moeite zijn tranen kon bedwingen.

De eindstand

1. Zach Bridges-Sam Watson 142

2. Bryan BOUSSAER-Martin Mollerup 72

op 1 ronde

3. Matias Malmberg-Oliver Frederiksen 170

4. Calvin Dik-Nils Weispfenning 92

5. Jocapo Cavicchioli-Filippo Ferronato 60

6. Andres Fynbo-Arne Birkenmose 43

7. Fintan Ryan-JB Murphy 14

op 4 ronden

8. Arne DE GROOTE-Nicolas WERNIMONT 79

op 7 ronden

9. Brent VAN MULDERS-Tuur DENS 43

op 13 ronden

10. Robbe SNELS-Vincent MEYERS 27

op 21 ronden

11. Florentin Lecamus Lambert-Victor Charlot 5.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.