Brief van man die vrouw in de duisternis achtervolgt naar haar auto bezorgt lezers kippenvel

Brief van man die vrouw in de duisternis achtervolgt naar haar auto bezorgt lezers kippenvel

Stockbeeld. Foto: Shutterstock

Een man die een jonge vrouw achtervolgde in het holst van de nacht, heeft haar een brief geschreven. Dat deed hij omdat hij haar wou vertellen waarom hij in haar voetstappen trad. De tekst van de anonieme man werd verspreid via Reddit en bezorgt lezers van over de hele wereld kippenvel.

Talloze vrouwen en mannen voelen zich onveilig op onverlichte straten en in donkere steegjes. Ze dragen pepperspray bij zich of houden hun smartphones stevig vast, in de hoop dat die voorwerpen hen kunnen redden van diefstallen of verkrachtingen. Maar niet elke achtervolging loopt zo af, zo wil een man uit Noord-Ierland laten weten. Hij schreef een brief op Reddit “aan de jonge vrouw die ik vier straten achtervolgde”.

Angst en wantrouwen

De jonge vrouw wandelde in een chique outfit over de straten nabij de universiteit van Belfast met een aktetas in haar hand. Ze kruiste de man in het voorbijgaan, maar toen hij haar zag draaide hij zich om. “Enkele seconden later begon ik je te volgen. Ik herinner me nog goed dat je dat op een bepaald moment besefte. De snelheid van je tred veranderde, je schouders namen een strakkere houding aan en je greep meteen naar je smartphone. Maar dat hield mij niet tegen”, schreef hij op Reddit.

De jonge vrouw bleef wandelen en de man versnelde, totdat er nog maar 15 meter tussen hen in was. De achtervolger deed zelf ook of hij aan het bellen was. “Maar ik twijfelde keer op keer of ik je niet gewoon moest inhalen en mezelf zou voorstellen. Maar dat deed ik niet, dus bleven we gewoon wandelen, terwijl jij af en toe achter je keek om te zien of ik er nog was”, ging de anonieme man verder.

“Als je geen hoge hakken had aangehad zou je het wellicht op een lopen hebben gezet naar je geparkeerde wagen, toen je in die doodlopende straat moest zijn”, zei de schrijver. Hij zag hoe ze naar haar wagen liep, die iets verder dan de zijn geparkeerd stond. Veilig in haar auto passeerde ze hem en trok ze een foto van zijn gezicht met haar smartphone. Om nadien snel weg te rijden.

Voor zijn vrouw, zijn dochter

Maar dan wijzigt de onbehaaglijke toon van zijn tekst. “Maar één ding had je waarschijnlijk niet gezien. De twee andere mannen aan de andere kant van de straat, die al naar je aan het wijzen waren van voor we elkaar gekruist waren. Je zag niet hoe ze naar je keken, je zag niet hoe ze onder invloed leken. Je zag ook niet hoe ze je achterna keken, toen je uit de doodlopende straat wist te raken”, vervolgde hij. “Je miste de tien minuten waarin ik in mijn auto op de politie heb gewacht, die ik had gebeld. Je miste de volgende vijftien minuten waarin ik een spervuur van vragen moest beantwoorden. Je miste hoe ik hen de foto liet zien van die twee kerels, dat beeld dat ik genomen had, terwijl ik je volgde.”

De schrijver wil zijn verontschuldigingen aanbieden aan de jonge vrouw. “Het spijt me echt dat ik je bang heb gemaakt, maar als ik eerlijk mag zijn, was ik zelf ook heel bang. Ik ben geen held en ik dacht continu dat ik beter zo snel mogelijk de andere kant moest opgaan. Maar jij had mijn vrouw kunnen zijn, die daar in dezelfde straat parkeert. Of mijn dochter. En ik zou me nooit vergeven als er hen iets zou gebeuren, omdat er niemand iets deed om hen tegen te houden”, besloot hij.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees