Besien en Beels kregen inzage in formatienota van Bart De Wever, maar zien weinig toegevingen naar links

Besien en Beels kregen inzage in formatienota van Bart De Wever, maar zien weinig toegevingen naar links

Foto: Geert Van de Velde

Antwerps Groen-lijsttrekker Wouter Van Besien heeft woensdag inzage gekregen in de formatienota van burgemeester Bart De Wever. De tekst zou Groen niet bekoren, schrijven Gazet van Antwerpen en De Morgen op hun website. Volgens De Morgen kreeg ook sp.a-lijsttrekster Jinnih Beels de tekst vorige week te zien.

De tekst zou een veertigtal pagina’s tellen. Inzake mobiliteit is er geen sprake van circulatieplannen, maar wel van een autoluwe binnenstad. Die zou uitgewerkt worden door een ‘werkbank’, waarin volgens het idee van Manu Claeys van strRaten-generaal ambtenaren, mensen van de planningscel, bewoners en vertegenwoordigers van het district zouden zetelen. Voor de overkapping van de Ring werd een gelijkaardige structuur opgezet.

Op het vlak van diversiteit zou het verbod op het dragen van levensbeschouwelijke tekens aan de stadsloketten behouden blijven. Praktijktests voor de woonmarkt komen er niet, maar wel een nieuwkomersverklaring met normen en waarden van onze samenleving die buitenlanders moeten ondertekenen indien ze in Antwerpen willen komen wonen.

Volgens de kranten zou de formatienota erop wijzen dat Bart De Wever aanstuurt op een voortzetting van de huidige coalitie van N-VA, CD&V en Open Vld, aangezien de nota geen toegevingen aan links zou bevatten.

Voorlopig wil niemand reageren op het nieuws van de formatienota. Het is onduidelijk of de lijsttrekkers van sp.a, CD&V en Open Vld ook al inzage kregen. En Burgemeester De Wever? Die houdt zich aan zijn mantra van de afgelopen weken: “Er lopen discrete gesprekken.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees