Hij is al jaren gestopt maar 'White Chocolate' blijft de grootste NBA-cultheld ooit (en zijn zoontje kan er ook wat van)

Jason Williams wordt zondag 43 jaar. Fans van de NBA weten meteen over wie we het hebben. De Amerikaan groeide tijdens zijn carrière namelijk uit tot een ware cultheld door zijn inventieve dribbels en gekke passes, gecombineerd met het feit dat hij blank is. Het leverde hem de bijzondere bijnaam 'White Chocolate' op en een heleboel Youtube-video's.

Williams speelde van 1999 tot 2011 in de NBA. Hij was achtereenvolgens in dienst van de Sacramento Kings, Memphis Grizzlies, Miami Heat, Orlando Magic en opnieuw Memphis. In 2006 won hij met het Miami van Dwyane Wade en Shaquille O'Neal de titel.

Vandaag is J-Will in de eerste plaats de vader van Jaxon. Die kreeg ook de basketbalmicrobe te pakken en gaat nu al voor het leven als 'White Chocolate Junior'. Al doet Jason Williams regelmatig nog eens mee in wedstrijdjes tijdens de zomer, waar hij met momenten nog eens zijn beruchte "elbow pass" bovenhaalt.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.