Ziekenhuis geopend voor olifanten die werden “mishandeld en gebroken” voor toeristen en vermaak

Ziekenhuis geopend voor olifanten die werden “mishandeld en gebroken” voor toeristen Video: Reuters

In India heeft het eerste ziekenhuis voor “mishandelde, gebrutaliseerde en op een wrede manier behandelde” olifanten de deuren geopend. De dieren zijn bij toeristen erg populair om ritjes op te maken of worden ingezet in circussen, maar gaan door een hel om getemd te worden. Vaak worden metalen haken ingezet om de olifanten te doen gehoorzamen, en dat heeft niet alleen een negatieve invloed op de mentale gezondheid van de dieren maar veroorzaakt ook allerlei andere gezondheidsproblemen.

Oude olifanten die hun hele leven toeristen moesten vermaken, kunnen genieten van een rustige oude dag in het ziekenhuis in de Indiase stad Mathura. Ze krijgen er de beste medische zorgen en kunnen bovendien genieten van een frisse douche of een deugddoende duik in het water. Als de reusachtige zoogdieren aan de betere hand zijn, kan beslist worden om ze te verhuizen naar een nabijgelegen natuurpark, waar ze in alle rust hun oude dag kunnen slijten.

Aziatische olifanten – die met 25.000 exemplaren een bedreigde diersoort zijn in India – zijn een cultureel icoon in het land, maar worden dikwijls opgejaagd of verdreven als ze in contact komen met mensen. Honderden olifanten leven ook in erbarmelijke omstandigheden in gevangenschap. De 67-jarige olifant Suzi was een van hen. Het dier verloor bijna al haar tanden toen ze voor toeristen moest opdraven en heeft ernstige gehoorproblemen. Maar nu kan ze rekenen op een medisch team dat haar elke dag vertroetelt.

LEES OOK. Kim Kardashian komt in oog van de storm terecht door ritje op olifant

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees