Mathieu van der Poel reageert op kritiek van Roger De Vlaeminck: “Daar train ik niet zo hard voor”

Mathieu van der Poel reageert op kritiek van Roger De Vlaeminck: “Daar train ik niet zo hard voor”

Met één interview heeft Roger De Vlaeminck het veldritwereldje weer het nodige peper en zout gegeven. De nu 71-jarige De Vlaeminck zit niet om een boude uitspraak verlegen en op de Flandriencross in Hamme spelde hij Wout van Aert én Mathieu van der Poel de les. “Daar train ik niet zo hard voor”, reageert de Nederlander echter onverstoord.

LEES OOK. De Vlaeminck wil Van Aert trainen: “Ik ben er zeker van dat Van der Poel hem dan niet meer eraf rijdt”

Volgens Roger De Vlaeminck maakt Mathieu van der Poel de sport een beetje kapot. “Ik vind dat Van der Poel slimmer moet zijn, want er haken veel mensen af”, zei hij voor de camera van de vrt. “Na tien minuten heb je tegenwoordig alles gezien in het veldrijden, het is het bekijken niet meer waard. Van der Poel is een echte Hollander die alles naar zich toe wil trekken, dat begrijp ik. Maar je kunt het ook mooi maken als je de beste bent.”

“Ik begrijp waarom mensen dat zeggen, maar ik geef hetzelfde antwoord als mijn vader Adrie”, reageert Van der Poel. “Als ik wacht om weg te rijden en drie ronden voor het einde heb ik een lekke band, dan gaat de rest ook niet wachten op mij. Ik train hard in de week om crossen te winnen. Niet om crossen spannend te maken.”

LEES OOK. Terwijl Van der Poel door de modder vliegt, ploetert Van Aert: wat loopt er mis?

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.