“Hij negeerde rode lichten en reed op het trottoir”: politie rijdt vluchtende bestuurder klem na dolle achtervolging door Anderlecht

“Hij negeerde rode lichten en reed op het trottoir”: politie rijdt vluchtende bestuurder klem na dolle achtervolging door Anderlecht

De politie reed de vluchtende bestuurder finaal klem aan het Westland Shopping Center in Anderlecht. Foto: Twitter

Anderlecht / Sint-Jans-Molenbeek -

Een dolle politieachtervolging in Anderlecht is vanmiddag geëindigd toen agenten een autobestuurder op de vlucht voor een politiecontrole konden vastrijden nabij het Westland Shopping Center.

“Een patrouille van onze zone merkte vanmiddag omstreeks 12.15 uur op de Ninoofseteenweg in Molenbeek een Volkswagen op die geseind stond in verschillende gerechtelijke dossiers”, bevestigt een woordvoerder van de politiezone Brussel-West. “Daarop werd de achtervolging ingezet.” Volgens de woordvoerder van de politie nam de bestuurder grote risico’s om te ontsnappen. “Hij negeerde verschillende rode lichten, reed op het voetpad en bracht zo verschillende voetgangers in gevaar, alles erop en eraan…”

Daardoor verloren de achtervolgende agenten het voertuig ter hoogte van het metrostation Jacques Brel uit het zicht. Hun collega’s van de politiezone Brussel-Zuid merkten het intussen geseinde voertuig omstreeks 12.45 uur op de Bergensesteenweg weer op. “Het voertuig werd uiteindelijk vastgereden ter hoogte van het Westland Shopping Center”, klinkt het bij de politie.

Er zaten geen passagiers in het voertuig, de bestuurder werd opgepakt en wordt ondervraagd. “We onderzoeken momenteel of er een link bestaat tussen de bestuurder en de gerechtelijke dossiers waarvan sprake.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees