Beauty

Kapselinspiratie nodig? Dit is de haarkleur van het moment

Kapselinspiratie nodig? Dit is de haarkleur van het moment
Zin in een kapsel dat bij de herfst en winter past? De kleurschakering ‘toasted marshmallow’ wint aan populariteit op Instagram. Dat is een mix van asblonde en bruine tinten die doet denken aan de kleur van de gelijknamige snoepjes na een halve minuut in het vuur.

De kleur is gebaseerd op witte marshmallows, die een bruin korstje krijgen als je ze even in de vlammen van de vuurkorf in de tuin houdt. Die schakering van licht naar donkerder en nog een tikkeltje donkerder bootsen kappers nu na met haarverf met een ‘toasted marshmallow’ als resultaat. Zo krijg je een koele coupe, afgestemd op de tijd van het jaar.

Kapselinspiratie nodig? Dit is de haarkleur van het moment

BV-kapper Jochen Vanhoudt heeft ervaring met de techniek, die uit een mix van highlights en lowlights bestaat. “We maken de blonde highlights heel bleek en werken ze af met een toner, zodat ze heel koel ogen. De donkere lokjes maken we ook zo koel mogelijk. Er zit niet veel natuurlijk haar tussen.”

Voor de kapper begint te kleuren, zal hij of zij eerst naar de conditie van je haar kijken. “Voor de witte lokken moeten we sterk gaan ontkleuren. Je haar moet het aankunnen. Vandaag is er dankzij bound builders (producten die je haar optimaal beschermen tijdens het verven, red.) veel mogelijk. We kunnen ver gaan wat ontkleuren betreft.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jochen Vanhoudt Salon (@jochenvanhoudt) on

Wie op termijn van het bruin af wil, moet een beetje geduld oefenen. “Deze zullen met tijd vervagen en misschien wat warmer worden. Dan is het een goed idee om voor een reset van de coupe te gaan. Aan de andere kant kun je de stijl ook gewoon laten meegroeien. “Dit is het ideale kapsel voor nu, maar het kan ook perfect in de zomer.”

Corrigeer