Woeste chauffeur sleurt parkeerwachter mee omdat die hem een boete had gegeven

Video: Facebook/ Bernadette Van den Neucker

Aalst -

Omdat hij een parkeerbon onder zijn ruit vond in Aalst, werd een bestuurder maandagmiddag zo kwaad dat hij de parkeerwachter bij zijn jas nam en meesleurde. De politie heeft een onderzoek geopend wegens verkeersagressie. “Dit had slechter kunnen aflopen”, zegt Peter Lamens van het parkeerbedrijf.

Twee parkeerwachters van het bedrijf Optimal Parking Control (OPC) schreven een boete uit voor de chauffeur van een zwarte Opel en staken de bon tussen de ruitenwissers van de auto. Toen de bestuurder bij zijn wagen kwam, werd hij zo woest dat hij de achtervolging op de parkeerwachters inzette. In de Vaartstraat reed hij ze allebei klem op het trottoir en viel hen aan. “Gelukkig bleven onze mensen kalm. Ze zijn getraind op dit soort van situaties”, aldus Lamens van OPC.

“Het is het zoveelste geval van agressie. De parkeerwachters doen hun werk op een correcte manier. In de vijftien jaar dat we bezig zijn, zijn er een zevental mensen neergeslagen geweest en in het ziekenhuis beland, maar dit was een poging tot doodslag.”

Omdat de man agressief bleef, werd de politie verwittigd. Maar dat maakte hem nog bozer. Hij greep een van de twee door het openstaande raam van de wagen bij de jas, waarop de bestuurder plankgas gaf. De parkeerwachter raakte niet gewond, maar beleefde wel de schrik van zijn leven en hield zich vast aan de auto, zo is te zien op bovenstaande videobeelden.

De politie was snel ter plaatse en een anonieme wagen van de politie van Aalst reed de woesteling klem. “Er is een proces-verbaal opgesteld”, bevestigt de politie. Het pv gaat nu naar het parket, waar ze meestal zwaar tillen aan dit soort incidenten omdat het slachtoffer gewoon zijn werk deed. “Dit kunnen wij niet pikken”, zegt Peter Lamens nog. “We gaan een klacht met burgerlijke partij indienen tegen de bestuurder. Want dit had veel slechter kunnen aflopen.”

Volgens de eerste gegevens had de bestuurder van de wagen geen verzekering. De man moet nog worden verhoord, maar hij zal zich mogelijk voor de rechtbank moeten verantwoorden voor slagen en verwondingen. Het slachtoffer ging maandagnamiddag weer aan het werk.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees