Schietende vandalen slaan opnieuw toe: deze keer moet raam van café eraan geloven

Ninove -

De inwoners van Ninove zijn zondag opnieuw opgeschrikt door een schietincident. Dit keer ging een raam van café Groeneweg op de Aalstersesteenweg eraan. Kort nadien werd in Brakel een verdachte Mercedes tegengehouden. Het is al het zoveelste gelijkaardig incident in Ninove en omstreken.

“Het was een enorm luide knal. Toen we gingen kijken, bleek er een groot kogelgat in het raam te zitten.” Cafébaas Noël Van Laethem moet er nog altijd wat van bekomen. Zondagavond hield hij zijn café Groeneweg op de Aalstersesteenweg in Ninove open toen hij en een twintigtal klanten werden opgeschrikt door een fel geluid.

Een metalen projectiel bleek de ruit te hebben doorboord. “Gelukkig ging het om dubbel glas want anders waren de klanten die er net achter zaten, misschien wel gewond geraakt. Nu kwamen ze er met de schrik van af”, zegt Noël. “De politie kwam langs om de vaststellingen te doen. Ik heb alvast klacht ingediend. Vervolgens heb ik mijn verzekeringsmakelaar gecontacteerd om het raam te herstellen. Het zal echter nog drie weken duren voor alles in orde komt.”

Kort na het incident werd een verdachte Mercedes opgemerkt waarin vier jongemannen zaten. Uiteindelijk zou de politie hen in Brakel klemrijden. De vier inzittenden werden meegenomen voor verhoor en het voertuig werd onderzocht. Helaas zonder resultaat.

Minderjarigen?

“Ofwel hebben die gasten er niets mee te maken, ofwel konden ze onderweg al het verdachte materiaal ergens achterlaten. Mijn hypothese dat het om minderjarige jongeren gaat, blijft echter onveranderd. De incidenten spelen zich namelijk altijd af op momenten dat ze vrijaf hebben, zoals op woensdagnamiddag of in het weekend. Hoe het ook zij, ik hoop dat ze snel tot inkeer komen, want het is meer dan welletjes geweest”, zegt korpschef Philippe De Cock.

Hij roept de daders op om zich snel kenbaar te maken. Op die manier kunnen ze opgevolgd worden via een zogenaamd NERO-traject. Dat laat hen toe om niet strafrechtelijk vervolgd te worden. “Als wij hen zelf betrappen of er gebeurt een voorval met lichamelijk letsel, dan is het een ander paar mouwen. Maar laat ons hopen dat het niet zo ver komt”, besluit de korpschef.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees