Dit is een exclusief artikel voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >
Corrigeer
Het Nieuwsblad camera closecorrect down facebook gplus nextprevquote share twitter video

De winnaars mochten een nacht doorbrengen met een kunstwerk. ZB

Bezoekers expo slapen een nachtje met kunstwerk

Heusden-Zolder

-

Artikel 27 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens zegt: ‘Iedereen heeft het recht om vrij deel te nemen aan het culturele leven van de gemeenschap en om te genieten van kunst’. Onder dit motto kon je tot zondag genieten van hedendaagse kunst in de leegstaande schoolgebouwen Molenbeemden in Zolder.

Meer dan 40 hedendaagse kunstenaars lieten zich inspireren door ‘Free State of Mind’. Ze gingen op zoek naar de ware betekenis van het vrije denken.

Vorig weekend werd de tentoonstelling ludiek afgesloten. “Bezoekers mochten deelnemen aan de wedstrijd ‘Een nacht met een kunstwerk doorbrengen’. De winnaar kreeg een overnachting in B&B Domherenhuis in Zolder. En mocht dan letterlijk met het kunstwerk slapen. De ochtend erna werd samen met de winnaars, uitbaters en kunstenaars ontbeten. Bart en Linda Derison uit Kermt sliepen met een tekening van Bart Heijlen uit Leopoldsburg”, aldus Gerlinde Gilissen van vzw artikel 27. De opbrengst van deze expositie gaat naar projecten in Congo en Indonesië.  (zb)

Het beste van Enkel voor abonnees