Dit is een exclusief artikel voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >
Corrigeer
Het Nieuwsblad camera closecorrect down facebook gplus nextprevquote share twitter video

Nieuwe verhoren moeten nu duidelijk maken wie de woning in Nukerke in brand stak.pma

Moeder van twee wijzigt verklaring na nieuw verhoor

Vrouw trekt bekentenis over brandstichting in: “Afspraak was dat ik schuld op mij zou nemen”

Maarkedal

-

De 33-jarige vrouw die vorige week had bekend dat zij de brand had aangestoken in haar sociale huurwoning in Nukerke, heeft die verklaring weer ingetrokken. “We hadden afgesproken dat ik de schuld op mij zou nemen”, verklaarde ze gisteren tijdens een nieuwe ondervraging. “De sterkste van ons twee moest uit de cel blijven om voor de kinderen te zorgen.”

De brandweer moest in het weekend van 10 en 11 november twee keer naar een huis in de Maarkedalse deelgemeente Nukerke uitrukken voor een woningbrand. In de nacht van zaterdag op zondag was er een brand in de keuken, in de nacht van zondag op maandag woedde het vuur in de woonkamer. De bewoners zouden op maandag uit hun huis gezet worden.

Twee keer vuur in twee dagen was te veel toeval vond de brandweer. Het vermoeden van brandstichting werd even later ook door de branddeskundige bevestigd.

Vorige week maandag werden de man en de vrouw verhoord. De vrouw bekende de feiten en werd aangehouden. Vorige vrijdag bevestigde de onderzoeksrechter haar aanhouding.

Lieven De Pessemier Advocaat Lieven De Pessemier

Maar in de dagen erna vroeg de vrouw om opnieuw verhoord te worden. Dat gebeurde gistervoormiddag bij de politie in Brakel. “Ze heeft haar bekentenissen volledig ingetrokken”, zegt haar advocaat Lieven De Pessemier. “Ze had met haar partner afgesproken dat zij de schuld op zich zou nemen omdat de sterkste vrij moest blijven om voor de kinderen te zorgen.”

De man werd vorige week na verhoor vrijgelaten, maar hij werd gisterenmiddag ook opnieuw verhoord. “Morgen (dinsdag, nvdr.) worden de nieuwe versies getoetst aan de bevindingen van de branddeskundige”, zegt De Pessemier.

“Voorlopig blijft mijn cliënte aangehouden. Het is een vrouw die echt ten einde raad was. Dit zijn schrijnende toestanden van een radeloos persoon in een eindeloze situatie”, zegt haar raadsman.

Kinderen niet in gevaar

Bij de brandstichting sliepen boven de twee kinderen. “De kinderen zijn nooit in gevaar geweest”, zegt haar raadsman.

Toch werd de vrouw beschuldigd van brandstichting bij nacht in een bewoond pand. Dat is een van de zwaarste kwalificaties in het wetboek. De zaak krijgt nu dus zeker nog een staartje.

Het koppel zou vorige week maandag uit hun huis gezet worden. Door de branden is de sociale woning onbewoonbaar verklaard.

Het beste van Enkel voor abonnees