dEUS breekt record in AB: eerste band die er zeven avonden op rij speelt

dEUS breekt record in AB: eerste band die er zeven avonden op rij speelt

Foto: Wim Kempenaers

Geen enkele band deed het dEUS ooit voor: de Antwerpse rockband wordt de eerste muziekgroep die zeven opeenvolgende avonden zal optreden in de AB. Met wat geluk zal dat ook zeven keer in een uitverkochte zaal zijn.

De reeks concerten van dEUS staat in het teken van de twintigste verjaardag van The Ideal Crash, het succesvolle album dat in 1999 uitkwam. De bedoeling was aanvankelijk om drie concerten te geven in de Brusselse concertzaal AB waarop de plaat integraal gespeeld werd.

De ticketverkoop begon afgelopen vrijdag, en de drie concerten waren in geen tijd uitverkocht. Daarom werden er nog eens twee toegevoegd, maar ook daar vlogen de tickets razendsnel de deur uit. “Op amper 24 uur tijd gingen niet minder dan 10.000 tickets de deur uit”, klinkt het bij de AB. “Dat is redelijk ongezien naar AB-normen.”

Om aan de grote vraag te kunnen voldoen, werden nog twee concerten toegevoegd. Die komen meteen na de vijf andere optredens, dus wordt dEUS de eerste band die zeven avonden na elkaar zal optreden in de AB. Voor de twee laatste concerten zijn wel nog tickets te koop.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees