Nieuwe zoekactie in Lanaken naar vermiste man uit Genk

Nieuwe zoekactie in Lanaken naar vermiste man uit Genk

Ronald Vandereycken Foto: if

Genk / Lanaken -

Mensen van de federale politie, van de cel vermiste personen en de civiele bescherming zijn sinds dinsdagvoormiddag in Lanaken met een nieuwe zoekactie bezig naar de vermiste Ronald Vandereycken uit Genk.

De man is sinds 3 juni vorig jaar vermist. Het Limburgse gerecht gaat ervan uit dat de man met geweld om het leven is gebracht. De 53-jarige Vandereycken is de laatste keer in het centrum van Genk opgemerkt. Zijn voertuig, een Peugeot 207, werd op 27 juli 2017 teruggevonden in het kanaal in Gellik bij Lanaken.

In het Nederlands-Limburgse Maastricht werd medio april ook al een zoekactie gehouden naar zijn lichaam. De speurders meenden over aanwijzingen te beschikken dat het lichaam van Vandereycken mogelijk in Maastricht gedumpt werd, maar het resultaat van de zoeking was negatief.

In de bossen van Lanaken is een tweede zoekactie bezig. De speurders kammen de bossen uit, die tegenover de toegangsweg van het Sint-Barbaraziekenhuis liggen. In die buurt zou het gsm-signaal van het slachtoffer een laatste keer door een zendmast zijn gecapteerd. In het onderzoek naar de verdwijning van de 53-jarige Ronald Vandereycken belandde in juni vorig jaar de 54-jarige Marc C. uit Bilzen in de cel.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio