Internet wordt wild nadat het geheim van de ruiten acht viraal gaat

Internet wordt wild nadat het geheim van de ruiten acht viraal gaat

Wie kaart, heeft de ruiten acht – of de “koeken acht” – al meermaals zien passeren, wellicht zonder iets vreemds op te merken. Eén geheim hebben talloze mensen echter altijd over het hoofd gezien. Op de kaart van de ruiten acht staat immers een derde acht verstopt.

Het is een gewone foto van een ruiten acht, die razendsnel viraal gaat op Twitter. In drie dagen tijd kreeg de post maar liefst 120.000 likes en meer dan 50.000 mensen retweeten de vraag die erboven staat: “Hoe oud was jij toen je voor het eerst besefte dat er een acht staat tussen de acht ruiten?”

Wie het ziet, kan amper geloven dat hij of zij het nooit eerder heeft opgemerkt. Maar om het geheim van de ruiten acht te ontsluieren moet je wel goed kijken. Het gaat immers niet over het getal in de linkerbovenhoek of rechteronderhoek. Het gaat over nog een andere acht. Waar staat die? Tussen de ruiten.

Niet gevonden? We helpen even:

Internet wordt wild nadat het geheim van de ruiten acht viraal gaat
In de witruimte tussen de ruiten schuilt ook een ‘8’. Foto: Shutterstock

Toeval? Het zou kunnen. Maar waarom is er dan geen gebruikgemaakt van twee verticale kolommen met vier rijen, zoals dat bij de negen het geval is? Hoe het ook zij, het internet amuseert zich kostelijk met de ontdekking.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees