Enkel boete voor het lekken van politiecontroles bij cafévrienden

Enkel boete voor het lekken van politiecontroles bij cafévrienden
Asse -

Een 53-jarige man die als burger bij de politiezone AMOW (Asse/Merchtem/Opwijk/Wemmel) werkte is veroordeeld voor het schenden van het beroepsgeheim. Hij komt er met een boete vanaf en krijgt geen celstraf.

Vorig jaar startte de politie een intern onderzoek nadat bleek dat automobilisten regelmatig op de hoogte waren van verkeerscontroles die niet op voorhand waren aangekondigd. Uiteindelijk bleek dat een 53-jarige werknemer – een lid van het burgerpersoneel - de plaatsen en tijdstippen van alcoholcontroles doorspeelde aan mensen uit zijn omgeving, waaronder een cafébaas. Die kon zo zijn klanten waarschuwen.

Volgens zijn advocaat had de man geen beroepsgeheim omdat hij niet als agent, maar als burgerpersoneel aan de slag was bij de politiezone, maar dat argument werd door de rechter van tafel geveegd.

Het parket had op het proces een celstraf van 18 maanden gevorderd maar uiteindelijk kwam de man er vanaf met een geldboete van 800 euro, waarvan de helft met uitstel. Hij kreeg geen celstraf, zoals hij had gevreesd.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees