Wagen van vermiste Waregemnaar na vier jaar uit Leie gevist: menselijke resten gevonden

Waregem - Na vier jaar is er eindelijk een doorbraak in het verdwijningsdossier van Filip Migneau uit Waregem. Bij een routine zoekactie op de Leie werd dinsdagavond zijn auto uit het water in Sint-Baafs-Vijve gehaald. In de wagen werden menselijke resten gevonden, meldt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen. "Verder onderzoek zal moeten duidelijk maken of het om Filip Migneau gaat".

Filip Migneau is al vermist sinds 24 februari 2014. De toen 45-jarige man vertrok die dag met zijn wagen naar zijn werk in Kruishoutem, maar hij is er nooit aangekomen. Sindsdien ontbrak elk spoor van hem. Zijn familie leefde al die jaren in onzekerheid over zijn lot.

Maar nu vier jaar later is er een doorbraak in het dossier. In de Leie in Sint-Baafs-Vijve, bij de Aloise Biebuyckstraat, haalde dinsdagavond een team onder leiding van de Cel Vermiste Personen zijn Volkswagen Golf uit het water. Het voertuig lag in het midden van de Leie en moest met speciale luchtkussens naar boven worden gehaald. Toen de takelaar het op de oever tilde, hadden de speciale diensten van de federale politie snel zekerheid dat het over de Volkswagen van Migneau ging.

Of de man zelf in de wagen zit, zal nog moeten blijken. Het Disaster Victim Identification zal het voertuig verder onderzoeken op menselijke resten. De man zelf is dus voorlopig nog niet terug gevonden.

De zoekactie die gebeurde op de Leie was een routineactie die geregeld wordt gedaan. In Wielsbeke worden woensdag nog twee wrakken uit het water gehaald. Ook in Lauwe werd dinsdagmorgen een Peugeot opgevist. Dat bleek wellicht een gestolen wagen te zijn.

 

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees