Dit is een exclusief artikel voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >
Corrigeer
Het Nieuwsblad camera closecorrect down facebook gplus nextprevquote share twitter video

De maaltijdboxen van HelloFresh worden met vrachtwagens van Nederland naar Evergem gebracht.ivh

Nieuwe vestiging schept vijftig nieuwe banen en verlaagt CO2-uitstoot

HelloFresh levert voortaan maaltijdboxen aan huis vanuit verdeelcentrum in Evergem

Belzele

-

Op een bedrijventerrein langs de gewestweg N9 Gent-Eeklo opent de Nederlandse leverancier van maaltijdboxen HelloFresh naast de groothandelsmarkt een nieuw verdeelcentrum. Het is het derde in België en doet het aantal kilometers van het bedrijf dalen. Het bedrijf schept zo vijftig nieuwe jobs, vooral voor chauffeurs van lichte bestelwagens.

HelloFresh is in 2011 in Berlijn opgericht, heeft intussen kantoren in acht landen en leverde in juli, augustus en september 2018 wereldwijd ruim 46 miljoen maaltijden aan 1,8 miljoen klanten. Zij kunnen uit verschillende recepten kiezen en de bijhorende maaltijdbox bestellen. Die bevat alle verse ingrediënten om de gerechten te bereiden. HelloFresh levert dus de ingrediënten, maar de klant moet koken.

“We willen ons product en ook de dienstverlening optimaliseren. Daarvoor zijn onze talrijke klanten de belangrijkste informatiebron. Ze doen ook suggesties”, zegt Maartje Frederiks, CEO en oprichter van HelloFresh Benelux.

“Sinds we in 2015 uitbreidden naar België stijgt ook daar de vraag naar ons product. We hebben al een verdeelcentrum in Namen en Kluisbergen. Met de recent in Evergem geopend distributiecentrum willen we vooral de groei in Oost-Vlaanderen opvangen. Voor onze Belgische klanten zal de service nog fel verbeteren. De nieuwe vestiging bespaart ook kosten en is goed voor het milieu. We moeten namelijk minder kilometers rijden. Dat kan jaarlijks 1 miljoen kilometer minder zijn. Daardoor zal dus de uitstoot van koolstofdioxide sterk dalen”, argumenteert Frederiks.

CEO hello fresh benelux “Voor onze Belgische klanten zal de service nog fel verbeteren”

“De boxen met verse ingre-diënten voor drie tot vijf maaltijden per week en recepten worden vanuit het inpakcentrum in Bleiswijk, een gemeente in de buurt van Den Haag, naar ons distributiecentrum gebracht. Vandaar worden ze met lichte bestelwagens gratis thuis geleverd”, bevestigt pr-verantwoordelijke Eva Ooms.

Vlot bereikbaar

HelloFresh huurt op de gewezen site van het rubberbedrijf Bergougnan en later Trelleborg langs de Brugse Steenweg in Belzele een nieuwe kantoorruimte en een grote opslagplaats voor de maaltijdboxen en lichte bestelwagens voor het vervoer naar de klanten.

De locatie van het bedrijf zou voor Evergem geen mobiliteitsproblemen veroorzaken. Het ligt op 1 kilometer van de ringweg R4-West en vandaar zijn de snelwegen E40 en E17 vlot bereikbaar.

Het beste van Enkel voor abonnees