Spelers en clubs kunnen fikse strafvermindering krijgen

Ook voetbalbond rekent op spijtoptanten

Ook voetbalbond rekent op spijtoptanten

Foto: Photo News

De Belgische voetbalbond hoopt dat ook zij kan rekenen op spijt­optanten. Gisteren raakte bekend dat makelaar Dejan Veljkovic een deal sloot met het ­gerecht in ruil voor een fikse strafvermindering. Kort nadien liet de voetbalbond weten een gelijkaardige regeling te hebben.

LEES OOK. Zij bibberen op hun stoel nu Dejan Veljkovic alles op tafel belooft te gooien (+)

Spijtoptanten kunnen ook bij de bond op strafvermindering rekenen, zegt Ebe Verhaegen. Hij coördineert het disciplinair onderzoek dat in het zog van het gerechtelijk dossier werd opgestart. “Clubs die meewerken kunnen vermijden dat ze ­geschrapt worden. Boetes worden gehalveerd en kosten kwijtgescholden. Spelers die zich als spijtoptant aanmelden, worden maximaal een jaar geschorst. Voor wie aan zijn meldingsplicht verzaakt, is dat de minimumstraf.”

Veljkovic zelf mocht gisteren de gevangenis verlaten. Als eerste officiële spijtoptant van het land belooft hij de komende weken totale transparantie over zijn criminele boekhouding en contacten. Tot grote vrees van “enkele tientallen” mensen uit de voetbalwereld.

Aflevering 13: Ref Van Driessche over de vloer, Anderlecht onder vuur Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.