Bestuurder klautert als bij wonder zonder één schrammetje uit dit wrak

Bestuurder klautert als bij wonder zonder één schrammetje uit dit wrak

De auto knalde tegen twee bomen. Het mag een mirakel heten dat de man dit overleefd heeft. Foto: ies

Moerbeke-Waas -

In de Spelonckvaart gebeurde woensdagmiddag een spectaculair ongeval. Een bestuurder die vanuit Klein-Sinaai richting Dorpvaart in Moerbeke reed, verloor om een nog onbekende reden de controle over het stuur en knalde tegen twee bomen.

“Ik zat in de keuken toen ik een zware klap hoorde en een wiel door de tuin zag vliegen”, vertelt buurtbewoner Vinz Van der Linden, die meteen naar buiten ging. “Wat ik zag, was een complete ravage. Brokstukken op de oprit van mijn huis, en op de weg het wrak van een auto. Ik vreesde het ergste en ben met een klein hartje gaan kijken. Op mijn oprit lag het motorblok nog te dampen. Maar tot mijn grote verwondering en vooral opluchting klauterde de bestuurder zelf uit het wrak. Samen met enkele andere buren boden we de man, een Franstalige van middelbare leeftijd, een stoel aan om op zijn positieven te komen. Later is de ziekenwagen hem toch komen ophalen.”

De rondvliegende brokstukken raakten ook een auto die in de buurt geparkeerd stond. “Gelukkig werd niemand geraakt en liep alles dus al bij al nog goed af.”

Bestuurder klautert als bij wonder zonder één schrammetje uit dit wrak
Het motorblok werd uit de auto geslingerd. Foto: ies

Waterlek

Volgens de politie was de bestuurder eerder die dag ook al betrokken geweest bij een klein verkeersongeval in Zelzate, met enkel lichte blikschade. Bij de opruimwerken door de brandweer ontstond er tot overmaat van ramp een lek in de waterleiding. De diensten van Farys moesten ter plaatse komen om gisteravond het lek te dichten.

Te snel

Bewoners van de Spelonckvaart en de Dorpvaart ijveren al jarenlang om de snelheid in hun straten naar beneden te halen. Veel bestuurders gebruiken de weg immers als sluipweg om het dorpscentrum van Moerbeke te vermijden om zo vanuit Stekene richting Wachtebeke te rijden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio