Gigantische stalen blikvanger duikt binnenkort op aan onze kust

Gigantische stalen blikvanger duikt binnenkort op aan onze kust

Vorig jaar lag het kunstwerk nog op het dak van la Cité Radieuse in Marseille. Foto: if

Knokke-Heist -

Binnenkort krijgt Westkapelle een 18 meter hoge pijl als nieuwe blikvanger. Het gaat om een kunstwerk dat geschonken werd door ondernemer Joris Ide.

Knokke-Heistenaar Joris Ide heeft zijn gemeentebestuur een wel heel bijzonder cadeau gedaan. De ondernemer schenkt Knokke-Heist een 18 meter hoog kunstwerk die een plaatsje krijgt op het akkerland op de hoek van de Kalvekeetdijk en Natiënlaan.

Het gaat om ‘La Flèche’, een zwarte pijl uit staal van Fransman Jean-Pierre Raynaud. Het kunstwerk moet dienen als artistiek baken voor de toekomstige randparking in het koppelgebied van Westkapelle. Vorig jaar lag het kunstwerk nog op het dak van la Cité Radieuse in Marseille, een residentie dat dient als landmark met meer dan driehonderd appartementen.

“Als gemeentebestuur hebben wij die prachtige schenking aanvaard. De plaatsing van het kunstwerk werd besproken in de vergadering van de kunstraad”, zegt burgemeester Leopold Lippens. “Het wordt een herkenningspunt voor de site die de randparking moet vormen. We zijn heel blij en danken Joris Ide.”

Over de waarde van het kunstwerk is niets bekend. Volgende week woensdag rond 6.30 uur wordt het ter plaatse verwacht voor de start van de montage. Bij de verdere ontwikkeling van het evenementenpark zal het kunstwerk nog passend verlicht worden. Knokke-Heist staat ook in de voor de kosten van het gietwerk voor de sokkel van het kunstwerk en ten slotte wordt ook nog een pad geïnstalleerd zodat bezoekers en wandelaars een tochtje rond de pijl kunnen maken. Het ding wordt volgende week in de nacht van dinsdag op woensdag met uitzonderlijk vervoer vanuit het Brusselse naar Knokke-Heist getransporteerd.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees