Regisseur van ‘Game of Thrones’ maakt prequel van ‘The Sopranos’: deze acteur zou de hoofdrol op zich nemen

Regisseur van ‘Game of Thrones’ maakt prequel van ‘The Sopranos’: deze acteur zou de hoofdrol op zich nemen

Zes seizoenen lang volgden trouwe fans het leven van ‘The Sopranos’, nu krijgen ze de kans om die periode nog wat te verlengen. HBO heeft laten weten dat er na de 86 bestaande afleveringen een nieuwe prequel zal volgen. Daarin gaan we terug in de tijd, met de oom van Tony Soprano in de hoofdrol. De naam van één acteur doet al hardnekkig de ronde.

Alles zal in de nieuwe prequel draaien om het personage van Dickey Moltisanti. Kijkers van de originele reeks hebben hem nog niet eerder gezien, maar hij werd wel al geregeld vernoemd als de mentor van Tony (destijds gespeeld door de legendarische James Gandolfini). De charismatische maar gewelddadige Moltisanti belooft een omstreden personage te worden. Hij valt als een blok voor de veel jongere bruid van zijn vader en dat is natuurlijk het recept voor problemen.

Regisseur van ‘Game of Thrones’ maakt prequel van ‘The Sopranos’: deze acteur zou de hoofdrol op zich nemen
Alessandro Nivola en zijn vrouw Emily Mortimer. Foto: Photo News

Opmerkelijk team

Volgens The Hollywood Reporter zal die rol weggelegd zijn voor Alessandro Nivola, een 46-jarige acteur die momenteel genomineerd is in de British Independent Film Awards als ‘Beste Bijrol’ voor zijn personage in ‘Disobedience’. Of er ook acteurs uit de originele serie zullen terugkeren, is nog niet bekend.

Aan het hoofd van het project staan een aantal opmerkelijke namen. Alan Taylor, de regisseur van Game of Thrones, krijgt de regie van de prequel met de film ‘The Many Saints of Newark’ in handen. Het scenario wordt geschreven door David Chase, de maker van The Sopranos, maar dan wel in samenwerking met Lawrence Konner (Boardwalk Empire).

Wanneer we de film in de bioscoopzalen mogen verwachten, is nog niet geweten.

Misdaad, familie en liefde

De Amerikaanse dramaserie was van het jaar 1999 tot 2007 bijzonder populair. Elke aflevering kregen kijkers het dagelijks leven van maffiabaas Tony Soprano in New Jersey te zien. Maar niet alleen het gewelddadige maffiamilieu kwam aan bod, ook familie- en liefdesperikelen stonden centraal.

En dat leverde een prachtig staaltje televisie op. ‘The Sopranos’ werden maar liefst met 5 Golden Globes bekroond. Ze konden maar liefst 21 Emmy Awards in de wacht slepen. Het feit dat er nu een prequelfilm op de planning staat, toont aan dat de serie nog steeds op heel wat trouwe fans kan rekenen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees