Anderlecht lonkt voor functie van nieuwe sportief directeur naar oud-spelers, maar “Arnesen verkiest PSV”

Anderlecht lonkt voor functie van nieuwe sportief directeur naar oud-spelers, maar “Arnesen verkiest PSV”

Foto: VI Images / Maurice van Steen

Anderlecht startte deze week de zoektocht naar een nieuwe sportief directeur na het opzijschuiven van Luc Devroe. Het profiel is duidelijk: iemand die de Belgische markt overstijgt en deuren opent naar grote buitenlandse clubs. Michael Verschueren stelde een lijst op met een tiental namen van potentiële kandidaten. Op die lijst stonden de namen van Frank Arnesen en Pär Zetterberg. Maar bij eentje mogen al meteen vraagtekens worden geplaatst: PSV ontkent immers dat ze Arvesen willen laten gaan en Anderlecht zelf liet al weten nog geen onderhandelingen te hebben opgestart.

“Arnesen verkiest PSV boven Anderlecht”

Anderlecht zoekt een nieuwe sportief directeur en denkt daarbij aan ex-speler Frank Arnesen (62). Dat bericht uit België deed ook bij PSV Eindhoven enkele mensen opschrikken. Arnesen zetelt er momenteel in de Raad van Commissarissen die advies geeft aan de club en vervult daar een belangrijke rol. Bij PSV maken ze zich dan ook sterk en stuurden ze volgend bericht: “Frank Arnesen blijft bij PSV. Hij gaat niet naar Anderlecht, in geen enkele functie.”

De lampenclub wil blijven beroep doen op het uitgebreide netwerk van Arnesen die ook bij Chelsea, Hamburg, Tottenham en Paok Saloniki werkte.

Anderlecht ontkent onderhandelingen

Ook Anderlecht zag zich genoodzaakt om te reageren op de geruchten: “Michael Verschueren heeft contacten met verschillende personen op internationaal niveau om de sportieve structuur van RSCA te versterken. Hij voert momenteel echter geen onderhandelingen met Frank Arnesen voor een samenwerking binnen de sportieve cel van de club”, was de duidelijke reactie.

“Vakmensen met een paars-wit DNA”: Zetterberg?

Paars-wit gaat door een woelige periode met vroegtijdige uitschakeling in zowel de Europa League als de Beker van België. Voorzitter Marc Coucke schoof daarom Michael Verschueren, zoon van oud-manager Michel Verschueren, naar voren als nieuwe sterke man binnen de sportieve structuur. Door zijn gebrek aan ervaring in de transferwereld zou Verschueren worden bijgestaan door enkele “vakmensen met een paars-wit DNA”.

Anderlecht lonkt voor functie van nieuwe sportief directeur naar oud-spelers, maar “Arnesen verkiest PSV”
Zetterberg was onlangs op bezoek in Anderlecht Foto: Isosport

Een andere naam die in dat dossier geopperd wordt - wellicht meer voor een ondersteunende functie als een soort van teammanager - is Pär Zetterberg.

Het paars-witte icoon heeft veel minder ervaring, maar heeft wel zijn uitstraling. Zetterberg was onlangs op bezoek en zei toen al: “Ik sta open voor een nieuwe job.”

Als Zetterberg naar Anderlecht zou komen, dan zou dat echter op voorspraak van Devroe zelf komen. Die zou het vorige maand aan de Zweed hebben gevraagd en Zetterberg het voor hem wel willen doen maar voor niemand anders...

LEES OOK. Vanhaezebrouck: “Anderlecht zou TD van Kortrijk kunnen gebruiken”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.