Familie doet emotionele oproep na dodelijke aanrijding met vluchtmisdrijf: “Help ons papa’s trouwring terug te vinden”

Jacques Bultinck (inzetfoto) stak hier de straat over, zoals elke week. Maar dinsdagavond liep het fout. Foto: ptb/ rr

Ieper -

Jacques Bultinck (88) overleed woensdagmiddag na de aanrijding met vluchtmisdrijf in de Ieperse Oude Veurnestraat de avond voordien. Zijn familie zoekt zijn trouwring. Die is spoorloos sinds het ongeval.

Ieperling Jacques Bultinck ging dinsdagavond naar een dagbladhandel, stak de straat over en werd aangereden door een wagen. De bestuurder vluchtte. Bultinck was ernstig gewond aan het hoofd. Hij bezweek gisteren aan zijn verwondingen.

Jacques Bultinck was een gewezen beroepsmilitair die vele dienstjaren doorbracht in Duitsland. Hij genoot van zijn pensioen , samen met zijn 88-jarige vrouw Margareta Floss in hun flat aan de Plumerlaan in Ieper.

“We hebben zijn laatste boodschappen op de rijbaan teruggevonden, maar zijn nog op zoek naar zijn trouwring”, vertelt hun enige zoon Frank (63).

Dader geeft zich aan

“De ring is spoorloos sinds de aanrijding en we willen die graag terug vanwege de grote emotionele waarde. Vermoedelijk heeft papa de ring verloren bij de aanrijding, want hij zat vrij los aan zijn vinger. Er zijn geen inscripties, het gaat om een klassieke gouden trouwring. Wie hem vindt, mag contact opnemen met de politie.”

De aanrijder, een man uit de streek, gaf zich woensdagnamiddag aan bij de politie.

“Het is jammer dat mijn vader op die leeftijd op zo'n manier aan zijn einde moet komen. Hij was nog goed ter been, maar was de laatste tijd wat vermagerd en had last van ouderdomskwaaltjes. Ik zal hem herinneren als een man die streng en correct was voor iedereen.”

Jacques had de titels en decoraties adjudant chef B.D., oud korpsadjudant van het 2de Regiment Jagers te Paard. Hij droeg het militair ereteken 1ste klas, was Ridder in de Orde van Leopold II, Ridder in de Kroonorde en had het Erekruis 1ste Klasse voor militaire dienst in het buitenland.

De uitvaart vindt plaats op 27 november om 11 uur in de Ieperse kathedraal.

INFO

Trouwring gevonden? Contacteer lokale politie Arro Ieper op 057-23.05.00.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees