Vakantie

BV-kapper Jochen Vanhoudt ontwart al jouw haarvragen

ADVIES. Hoe zoek je een goede kapper in het buitenland?

ADVIES. Hoe zoek je een goede kapper in het buitenland?

Foto: Shutterstock

Vroeger hoorden we bijna nooit dat mensen op zoek gingen naar een kapper in het buitenland. Ze lieten hun coupe bijwerken voor of na de vakantie en klaar. Maar anno 2018 komt het vaker voor dat mensen in het buitenland trouwen, België een periode verlaten voor het werk of gewoon langer op vakantie gaan. Dan is een betrouwbare kapper op locatie een must. BV-kapper Jochen Vanhoudt geeft tips om er een te vinden.

Productcheck

Het eerste wat je kunt doen, is raad vragen aan je vaste kapper. Pols met welke merken er in het salon wordt gewerkt. Heb je geverfd haar? Vraag dan eventueel de kleurformule. Zo zullen kleuringen in het buitenland nooit mislopen. Zonder die informatie is het mogelijk dat het eindresultaat een paar tinten verschilt van wat je gewoon bent. Als je weet met welke merken je kapper werkt, kun je ook naar de officiële sites ervan surfen. Elk merk biedt online een wereldwijd overzicht van de salons die je favoriete producten gebruiken.

Recensies

Net zoals bij restaurants geven mensen na een kappersbezoek vaak een beoordeling via TripAdvisor of Facebook. Veel makkelijker is om naar de site van Leading Salons of the World te surfen. De lijst met kapsalons die je hier vindt, zijn door een strenge selectie gegaan. Er wordt nagekeken of er met goede producten wordt gewerkt, of er ervaren personeel aan de slag is en of de zaken vlot bereikbaar zijn. Je mag op beide oren slapen dat je bij een uitstekende kapper zal terechtkomen.

Nog een tip: verblijf je op hotel en heeft je coupe nood aan een opfrisbeurt? Pols dan even met de verantwoordelijke van dienst. Veel chique hotels werken met samen met kapsalons om gasten te kunnen doorverwijzen. Let wel: als je trouwt, neem dan ruim op tijd contact op met een lokale kapper. Stuur foto’s van je outfit en gewenste look door om te checken of jullie op dezelfde golflengte zitten, zo heb je geen extra stress op de grote dag zelf.

Corrigeer